3. december, 2018

Ambitiøs mediepolitik kræver handling – også internationalt

Tags: , ,

Del
Ambitiøs mediepolitik kræver handling – også internationalt

I begyndelsen af november sagde den danske regering nej tak til forslag fra EU-kommissionen om at beskatte de store multinationale tech-giganter, der i dag stort set undgår at betale skat weather wallpaper.

Forslaget gik ud på at beskatte omsætning i stedet for overskud. I dag undgår giganterne at betale skat ved at jonglere rundt med deres overskud mellem forskellige lande 기어매니저 다운로드.

Den danske regering var derved i selskab med de EU-lande, der ellers er kendt for at være skattely. Et kønt selskab.

Men det passer måske meget godt som en forlængelse af en fuldstændig mislykket dansk mediepolitik Reba’s Adventure smartphone. I en tid, hvor danske medier presses af de selvsamme multinationale tech-giganter, vælger det borgelige flertal i Folketinget at skære ned på public service i specielt Danmarks Radio 티파니에서 아침을 다운로드. I noget der mest af alt minder om et hævntogt.

Uden at andre medier i øvrigt kommer til at nyde specielt godt af det. Måske bortset fra de førnævnte multinationale tech-giganter, der nu får endnu mindre konkurrence 드라마 닥터스 다운로드.

Google, Facebook, YouTube, twitter og hvad de ellers hedder: Nyhederne får de stort set foræret af dagblade, radio og TV – altså fra både private medier og public service medier non-biological font. Til gengæld for at lade andre betale for at producere nyhederne, tager de samme multinationale giganter for sig af retterne, når det handler om annonce-markedet Rethring. Overalt i verden lever de altså i høj grad af det omgivende samfund.

Til gengæld kniber det noget mere med at betale noget tilbage i form af skat Download children’s videos. Så bliver penge og overskud flyttet rundt.

En skat på omsætning i stedet for overskud kunne være et første skridt for at hindre den trafik. Forslaget fra EU kommissionen lød på tre procent 11 월 소년 다운로드. Men det haster. Der er ingen grund til at vente på, at 120 medlemslande i OECD først skal blive enige.

Hvis de medier – private såvel som public service, der faktisk har udgifterne til at fremstille nyheder, skal styrkes, klares det ikke af markedet alene 스케치업 7 한글 다운로드. Så går det galt. Til skade for folke-oplysning og demokrati. Og det klares heller ikke nationalt. Danmark er for lille. Et internationalt samarbejde er nødvendigt. Og i Europa at bruge det EU, der faktisk er der og eksisterer, er en god ide.


Debatindlægget er skrevet af Thue Grum-Schwensen.
Kandidat for SF til Europa-parlamentet i 2019. 

Thue Grum-Schwensen

Jeg er journalist med egen virksomhed, Thues Skrivestue. Har arbejdet i faget i 40 år - mest på dagblade. Jeg er opstillet til Europa-parlamentet som nummer otte på SFs liste.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar