23. september, 2020

BREXIT: Johnson truer med at overskrive skilsmisseaftalen

Tags:

Del
BREXIT: Johnson truer med at overskrive skilsmisseaftalen

Af Mads Hvidbjerg, AOF

Den 31. januar 2020 trådte Storbritannien ud af EU efter næsten fire års politisk undtagelsestilstand, der – indtil videre – har kostet to premierministre deres politiske liv ebs vod. Dermed begyndte en overgangsperiode, som EU og den britiske regering skulle bruge på at forhandle en omfattende handelsaftale hjem, der kunne bygge oven på skilsmisseaftalen, der blev vedtaget omkring årsskiftet 컴장부 다운로드.

De seneste uger er der dog opstået nyt drama i forhandlingerne mellem EU og Storbritannien. Boris Johnsons regering har fremsat og fået vedtaget et forslag i Underhuset, der reelt overskriver centrale dele af skilsmissetraktaten Download 3D Max. Lovforslaget drejer sig om det indre marked mellem England, Skotland, Wales og Nordirland, men kritikere påpeger at forslaget bryder med de særlige regler for Nordirland, der er aftalt i skilsmisseaftalen for at undgå en opblusning af konflikten mellem protestanter og katolikker i Irland movie makeover.

Forslag mødt med forargelse

Alle fem tidligere nulevende premierministre har fordømt lovforslaget i skarpe vendinger som et brud på international ret 안드로이드 팟 캐스트 다운로드. Spørgsmålet er nu, om Boris Johnson reelt forsøger at fremprovokere et hårdt Brexit, og om det hele tiden har været hans egentlige plan.

Også i EU er toplederne forargede over Boris Johnsons vilje til at overskride skilsmisseaftalen.

Formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, skrev i et tweet, at “breaking international law is not acceptable and does not create the confidence we need to build our future relationship.”

Også kommissionsformand Ursula von der Leyen bemærkede tørt på sin egen Twitter, at Kommissionen var ”bekymret” og at ”pacta sunt servanda” – et latinsk udtryk for ”en aftale er en aftale.”

Vigtige datoer

23. juni 2016: Med et snævert flertal på 51,9 % beslutter Storbritanniens vælgere at trække Det Forende Kongerige ud af EU.

31. januar 2020: Storbritannien forlader officielt Den Europæiske Union. Brexit er en realitet.

31. januar 2020 – 31. december 2020: Overgangsperiode (EU-retten gælder fortsat i Storbritannien)

1. januar 2021: Overgangsperioden slutter (EU-retten ophører med at gælde i Storbritannien). Handelsaftale skal efter planen træde i kraft inden.

Mads Hvidbjerg

Student i AOF's EU-oplysning. Studerer desuden jura på Københavns Universitet og er politisk aktiv i min fritid.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar