7. marts, 2017

Brexitannia – dokumentarfilm om afstemningen, der rystede United Kingdom

Tags: , , , ,

Del
Brexitannia – dokumentarfilm om afstemningen, der rystede United Kingdom

Det rystede det engelske politiske system, da et flertal valgte at stemme for at England skulle forlade EU. Processen og konsekvenserne er forsat uklare, som fx tidligere EU-ambassadør Poul Skytte Christoffersen har skrevet om her på bloggen.

Australske dokumentarist Timothy Gordon Kelly bor og arbejder i London, og har lavet en stærk dokumentarfilm om Brexit, som du kan opleve på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX den 16-26. marts.

‘Brexitannia’ tager fat på de mange mange brud. Ja eller nej. For eller imod. Folkeafstemninger er til for at opdele, og Brexit opdelte landet på en måde, der aldrig før er set i britisk historie. Byerne mod landområder. Gammel mod ung. Nationalister mod immigranter. Folket mod eliten. Under alle disse definitioner og modsætninger findes individer med deres egen, unikke fortælling. En fortælling, som blev motivationen for denne historiske folkeafstemning. En afstemning som i høj grad var motiveret af vor tids største temaer: migration, afgående imperier, og elefanten i rummet.

‘Brexitannia’ er et portræt af et demokrati – også set fra de dårlige sider. Det er en bombe af en film, som uden fordomme præsenterer os for folket bag en af de mest kraftfulde identitetsforhandlinger i mange år. Du kan købe billet her.

Om CPH:DOX:
Siden 2003 er CPH:DOX vokset til at være en af verdens førende dokumentarfilmfestivaler med en programprofil, der krydser kulturelle, politiske og kunstneriske grænser og lukker virkeligheden såvel som forskellige kunstformer som musik og performance ind i biografen.
Festivalen i 2015 blev den hidtil største med et besøgstal på 91.400. Festivalen tiltrækker stor interesse fra både nationale og store internationale medier. CPH:DOX filmfestival foregår fra d. 16.-26. marts. Se hele mere på https://cphdox.dk/

Lars Gaardhøj

Forbundskonsulent i AOF Danmark med ansvar for bl.a. EU oplysning og nordisk samarbejde. Uddannet samtidshistoriker. Politisk aktiv som medlem af Regionsrådet i Hovedstaden for Socialdemokratiet. Bor i København, 45, gift med Stine og har 3 børn.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar