14. oktober, 2016

Da sagen tog en drejning

Tags: ,

Del

Sent igår aftes havde de tyske aviser breaking news. Og der var virkelig tale om breaking news i to sager, som de færreste ville have troet havde noget at gøre med hinanden. De nye oplysninger stillede flere spørgsmål end de besvarede, men et meget stort spørgsmål kan være tættere på at blive besvaret, spørgsmålet om hvem der slog den ni-årige pige Peggy Knobloch ihjel.

Peggy Knobloch forsvandt i 2001 på vej hjem fra skole, i den lille by Lichtenberg, i Franken, som ligger i den nordligste del af delstaten Bayern, på grænsen til Thüringen. På trods af en massiv eftersøgning, der spredte sig helt til Tjekkiet og til hendes stedfaders hjemland Tyrkiet, var pigen sporløst forsvundet, lige indtil juli måned i år, hvor en svampesamler fandt det, der viste sig at være resterne af den forsvundne pige Little Drummer Girl.

Sagen om Peggy Knobloch er ret speciel, for den medførte en større justitsskandale hvor den retaderede mand Ulvi Kulaç, blev dømt for mordet. Ulvi Kulaç var allerede kendt i lokalområdet som noget af en særling, der godt kunne finde på at nærme sig børn. Han var i år 2000 blevet meldt til politiet af sin mor, fordi han angiveligt skulle have misbrugt en dreng seksuelt. Derudover havde han også tidligere forsøgt at lokke drenge til at lege doktorlege, med kiks. Han kom derfor hurtigt i politiets søgelys, men i første omgang blev han sat fri, fordi hans mor kunne give ham et alibi for dagen hvor Peggy forsvandt. Politiet undersøgte hele tiden flere forskellige spor, men interesserede sig stadig for Ulvi Kulaç, og undersøgte blandt andet hans tøj, dog uden at finde biologiske spor af pigen Naruto Bleach.

Ulvi Kulaç var anbragt i en psykiatrisk klinik mens undersøgelserne stod på, da han var dømt for at onaneret foran nogle drenge. Angiveligt skulle han her havde betroet sig til en medpatient, og tilstået at han havde noget med sagen at gøre. Det førte herefter til at han blev anholdt på ny, og denne gang blev han sigtet for mordet på Peggy Knobloch. Ulvi Kulaç kom efter et stykke tid med sin egen tilståelse, hvor han forklarede at han fire dage før Peggy Knobloch forsvandt, havde misbrugt pigen seksuelt, og at han på dagen for hendes forsvinden, ville undskylde over for pigen. Han var løbet efter hende, og Peggy var faldet og havde skreget, hvorefter han havde holdt pigen for munden og næsen til hun var livløs. Herefter skulle han angiveligt have fået hjælp af sin far til at skaffe sig af med liget. Der var dog ingen beviser for at han skulle have gjort det, og Ulvis far kom aldrig for retten.

Eftersom der ikke var nogle biologiske spor, eller vidner til forbrydelsen, byggede sagen i høj grad på Ulvi Kulaçs tilståelse, samt vidneudsagnet fra medpatienten 솔라리스 11.2 다운로드. Inden retssagen gik i gang, havde Ulvi dog trukket sin tilståelse tilbage, og der var flere der tvivlede på at han skulle have begået forbrydelsen. En retspsykiater udtalte i retten, at Ulvi Kulaç var alderssvarende med et barn på 8-10 år, og slet ikke ville være i stand til hverken at udtænke eller begå en forbrydelse af en sådan karakter. På trods af dette blev Ulvi Kulaç dog dømt for mordet på Peggy Knobloch, og idømt en forvaringsdom på en psykiatrisk klinik, der senere blev stadfæstet. Mange troede dog stadig på Ulvi Kulaçs uskyld, heriblandt også Peggy Knoblochs far og bedsteforældre, og der blev oprettet et borgerinitiativ der skulle kæmpe for at han blev frikendt Korean cursive font.

I 2010 skete der noget nyt i sagen. Hovedvidnet, der i første omgang havde forklaret hvordan Ulvi Kulaç havde fortalt ham, at han havde myrdet pigen, stod frem og sagde at han havde løjet. Der skete dog ikke noget før han igen i 2012 stod frem i dokumentaren “Mord ohne Leiche”, og fortalte at politiet havde fået ham til at komme med vidneudsagnet. Hvis han hjalp dem, ville de samtidig også hjælpe ham at komme tidligere ud af klinikken, og herefter fortalte han vidneudsagnet der belastede Ulvi Kulaç. I samme dokumentar kom det frem, at politiet slet ikke havde optaget Ulvi Kulaçs tilståelse, og flere vidner stod frem i dokumentaren og fortalte at de havde set pigen senere på eftermiddagen, selvom Ulvi Kulaç ifølge politiet, skulle have myrdet pigen omkring kl tretten Bash rpm.

I 2013 blev sagen så genoptaget, og i 2014 blev Ulvi Kulaç frikendt for mordet på Peggy Knobloch. Politiet begyndte at efterforske sagen på ny, og der blev blandt andet gravet flere steder, dog uden at man fandt nogle som helst spor af pigen. Der var ikke meget håb om nogensinde at løse sagen, lige indtil en svampesamler gjorde et mærkeligt fund den anden juli i år. Man undersøgte området, og fandt nogle knogler, der senere viste sig at være de jordiske rester af Peggy Knobloch. Og igår kom der så chokerende nyt i sagen, som kom til at indgå i en sammenhæng som ingen ville have gættet. Man havde fundet DNA på pigens knogler, og DNA-et tilhørte en person, der i forvejen var kendt af politiet og offentligheden, NSU-terroristen Uwe Böchhardt.

NSU står for Nazionalsocialistischer Untergrund, og terroriserede i en lang årrække Tyskland med bomber, bankrøverier og racistiske mord. Terrorgruppen var blandt andet ansvarlige for et mord på en politibetjent i 2007 Superwings Season 3 Download. I alt anslår man at NSU har slået ti mennesker ihjel, og sagen om NSU, viste sig at skulle blive en af de største juridiske skandaler man har haft i Tyskland, og som stadig er kørende.

Baggrunden om NSU

NSU bestod af Beate Zschäpe, Uwe Mundlos og Uwe Böhnhardt. De tre havde lært hinanden at kende i Jena i 1990’erne, hvor de var en del af den højreradikale scene i Thüringen. De havde alle tre været i kontakt med myndighederne på grund af deres højreradikale tilhørsforhold, og Uwe Böhnhardt blev blandt andet dømt ved en ungdomsdomstol i december 1997 for forskellige ting, hvorefter trioen valgte at gå under jorden.

Det var her de begyndte deres egentlige tid som terrorister og bankrøvere. I 1999 sprang de en bombe i en lommelygte i Nürnberg og i både 2001 og 2004 sprang de en bombe i Köln 외국 힙합 다운로드. Ingen døde ved disse bombeanslag, men det mere held, da det ligeså godt kunne være gået meget værre, ved bombesprængningen i 2004, blev 22 mennesker såret, heraf en del med livstruende skader. Samtidig med at gruppen begik disse forbrydelser, begyndte de også at også at likvidere forskellige mennesker med indvandrerbaggrund. Gruppen maskerede sig aldrig, og både Uwe Mundlos og Uwe Böhnhard blev set ved mordene. Man er stadig ved at afdække hvilken rolle Beate Zschäpe havde ved disse likvideringer.

Blandt mordene, var der et på et på en politibetjent i 2007, hvor hendes mandlige kollega samtidig blev såret. Der er stadig spekulationer om motivet, men det forløb sådan, at de to betjente stod og havde pause da gruppen sneg sig ind på dem. Den mandlige betjent drejede hovedet og blev skudt i siden af hovedet, mens den kvindelige blev skudt bagfra mbc뉴스 동영상 다운로드. Politiet tog DNA-prøver fra gerningsstedet, og de fandt angiveligt DNA fra en kvinde, der også var at finde på op mod fyrre andre gerningssteder i Tyskland, Østrig og Frankrig. Dette DNA skulle senere vise sig at blive en del af en meget stor skandalesag, og slet ikke have noget med forbrydelsen at gøre.

En af de større skandaler omkring hele NSU-sagen stod nemlig politiet ikke selv for, men firmaet der producerede vatpindene man brugte til indsamling af DNA. DNAet viste sig nemlig at stamme fra en kvindelig medarbejder, som var ansat hos producenten af vatpindene. I 2009 blev fejlen opdaget, og dermed var kvindes DNA blevet fordelt på fyrre gerningssteder i tre forskellige lande.

NSU blev ikke fanget på grund af mordene eller bomberne, men på grund af et af de mange bankrøverier. Den fjerde november 2011 røvede Uwe Böhnhard og Uwe Mundlos en bank i Eisenach Skype download. I udbytte fik de cirka 70.000 Euro, som de stak af med på cykler. Politiet indledte en storstilet jagt på bankrøverne, men det var et tilfældigt vidne der gav det afgørende spor, da han havde ringet til politiet efter at have set to mænd tage deres cykler ind i en autocamper og syntes at det var underligt. Da politiet nærmede sig autocamperen blev de beskudt, og kort tid efter var den i brand. Indeni fandt politiet ligene af Uwe Böhnhard og Uwe Mundlos, og de fandt også beviser, blandt andet i form af forskellige våben, hvoraf et af dem senere viste sig at være det samme våben, som var brugt til nedskydningen af de to betjente.

Samme eftermiddag eksploderede en lejlighed i Zwickau-Weißenborn. Lejligheden havde været hjem for trioen, og eksplosionen var foretaget af gruppens tredje medlem Beate Zschäpe, der forsøgte at skaffe beviserne af vejen. Der blev indledt en eftersøgning, og det endte med at Beate Zschäpe meldte sig selv til politiet i Jena efter tre dage på flugt. Selvom Beate Zschäpe havde forsøgt at skaffe sig af med beviser, blev der sikret en del 사이버캅 다운로드. Blandt andet DVD’er, våben og harddiske.

Sagen om NSU kører stadig, og mange aspekter er stadig ikke afklarede, blandt andet hvilken rolle Beate Zschäpes spillede i forbrydelserne. Som eneste overlevende af den hårde kerne er hun for retten, tiltalt for de mange forbrydelser. Undervejs er der dog kommet en del afsløringer, og det har medført en heftig kritik af både politiet, og myndighederne der står for at beskytte den tyske forfatning, blandt andet mod ekstremisme. Et af de største kritikpunkter var at en meddeler for myndighederne skulle have befundet sig på et af gerningsstederne, en internetcafé der tilhørte offeret Halit Yozgat, men han meddelte sig ikke hos myndighederne. Et andet aspekt er at beviser undervejs angiveligt er forsvundet, og den meget komplekse sag er stadig under undersøgelse på højeste plan i Bundestag. Det står dog klart, at de tre ikke har foretaget forbrydelserne alene, og andre mennesker er undervejs også blevet anholdt og afhørt i sagen.

Nu er Uwe Böhnhardts DNA så dukket op i sagen om Peggy Knobloch, og Tyskland spørger sig selv, om han muligvis også er forbryderen. Det kom nemlig sidste år frem, at der var fundet børnepornografisk materiale i den eksploderede lejlighed, og man frygter nu, at NSU, udover bankrøverierne, har financieret deres forbrydelser med distribution af børnepornografisk materiale. Mistanken bliver styrket af, at man i autocamperen fra bankrøverisagen havde fundet både børnetøj og legetøj, noget der hidtil ikke har kunnet forklares. Uwe Böhnhardt navn var derudover allerede sat i en meget løs forbindelse med et andet barnemord fra 1993, mordet på den ni-årige Bernd Beckmann fra Jena. I nærheden af liget, havde politiet fundet en motorbåd der tilhørte en ven til Uwe Böhnhardt, og med hvem han ofte havde været ude at sejle i båden med.

At de to sager overhovedet skulle have noget med hinanden at gøre, var det de færreste der nogensinde havde troet, og med de nye oplysninger, er der lagt op til endnu mere forvirring og endnu flere spørgsmål, men et meget vigtigt spørgsmål kan meget vel nu endelig blive besvaret, ikke mindst for Peggy Knoblochs familie.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar