22. januar, 2018

Da V og DF reddede ta’selskabsskatten

Tags:

Del
Da V og DF reddede ta’selskabsskatten

Selskabsskat er som et billigt bilstereoanlæg – der går rundhyl i skidtet. Når det ene land sænker selskabsskatten, ja så følger de andre med. Ikke af lyst, men af nød. Og argumenterne er altid de samme; vi bliver nødt til at fastholde vores konkurrenceevne, så vi kan tiltrække virksomheder og skabe økonomisk vækst 셜록 시즌 3 다운로드. Derfor sænker vi selskabsskatten. Igen.

På den måde er selskabsskatten i Danmark styrtdykket de sidste 20 år fra 34% i 1997 til nu kun 22%. Sidst sænkede vi selskabsskatten med henvisning til, at Storbritannien og Sverige havde gjort det samme. Nu er vi så på 22% – ligesom Sverige. Men Storbritannien er allerede nede på 19%, og vil snart gå ned på 17% 왕자님의 다락방 다운로드. Som svar herpå har Sverige annonceret yderligere skattesænkninger. Og herhjemme er Cepos for længst på banen med forslag om at sænke selskabsskatten til 12%. Kan du høre rundhylet? Det kan jeg, og det er øredøvende.

Faktum er, at Europas lande er fanget i et dybt skadeligt selskabsskatteræs mod bunden men’s qualifications. Det er på tide, at vi får aflyst det ræs. Og der er en både fair, enkel og effektiv måde at gøre det på: Indfør en fælles bund under den effektive selskabsskat i EU.
Jeg mener ikke, at EU skal blande sig i hvor højt vi sætter vores skattesatser. Men det må være muligt at finde en fælles bundgrænse for, hvor lidt nogle af verdens absolut mest velhavende firmaer skal bidrage til fællesskabet 원피스 600 다운로드. Derfor var det også kun glædeligt, at Skatteminister Karsten Lauritzen tilbage i oktober, endelig indså, at netop vores forslag om en fælles bund under selskabsskatten var en god idé.

Men hvad sker der så, når Venstre skal følge op på de pæne ord om at sætte værn om statskassens indtægter fra selskabsskatten? Dét fik vi svaret på sidste måned i Europa-Parlamentet ntfs log tracker. Her var der nemlig afstemning om min slutbetænkning for Det Særlige Skattesnydsudvalg. Det var resultatet af 18 måneders kulegravning af de såkaldte Panama-papirer. Alt i alt kunne jeg fremsætte over 400 konklusioner, rekommandationer og krav på vegne af Det Særlige Skattesnydsudvalg. Heriblandt forskellige forslag til hvordan Europa-Kommissionen og EU’s medlemslande kunne indføre en fælles bund under den effektive selskabsskat 자기 소개서 양식 무료 다운로드.

Og hvad stemte Venstres repræsentant i Europa-Parlamentet, Morten Løkkegaard, så til forslaget om fælles bund under selskabsskatten? Jo, han stemte imod. På en af afstemningerne manglede der faktisk kun to stemmer for at få et flertal. Her kunne Venstre jo passende have leveret den ene, hvis man altså mente hvad man sagde om at stoppe skatteræset mod bunden jdk 8. Men det gør man åbenbart ikke. Havde DF’s tre mandater i parlamentet bakket op, ja så kunne vi faktisk have leveret et flertal baseret på danske mandater.

Undskyld mig, men ovenpå LuxLeaks, Panama-Papers og Paradise-Papers må man være bevidst ignorant, hvis man ikke er klar over, at de store multinationale selskaber reelt bestemmer deres egen skattesats airplay. Og den er påfaldende nok ganske lav. Apple, Facebook, Google, IKEA, Starbucks osv. osv. har med kløgt, snilde og en ikke ubetydelig mængde arrogance, udnyttet de utallige huller der både bevidst og ubevidst har sneget sig ind i skattelovgivningen. Uden en fælles og effektiv bund under selskabsskatten i Europa er hele konceptet om virksomheders fair og ligelige bidrag til vores samfunds fælleskasse en simpel illusion sketchup 2016 다운로드. Det er bare noget vi leger. Særligt Facebook har forstået at udnytte manglen på fælles regler. I 2015 formåede de at bringe den effektive skattesats på deres overskud i EU ned på forbløffende 0,03%.

Så længe de store multinationale selskaber selv kunstigt kan nedbringe deres skattesatser, så har man ikke selskabsskat i hverken Europa eller Danmark – så har man ta’selskabsskat hitman sniper 다운로드. Det står Venstre og DF åbenbart på mål for, og det viser tydeligt forskellen på et socialdemokratisk og et borgerligt EU.

 

Skrevet af Jeppe Kofod, Ordfører for Europa-Parlamentets Særlige Skattesnydsudvalg og Gruppeformand for Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar