13. december, 2019

Dagen derpå efter britisk valg: Nu bliver Brexit gennemført

Tags: ,

Del
Dagen derpå efter britisk valg: Nu bliver Brexit gennemført

Konservativ triumf, lussing til Labour og et Brexit, der snart bliver til virkelighed: Morgenen efter det britiske valg inviterede AOF Danmark til debat om valgresultatet og EU’s fremtid uden briterne 영화 푸시 다운로드.

Den 12. december blev der afholdt valg til det britiske parlament. Den siddende premierminister Boris Johnson udskrev valget to et halvt år før tid for at få renset luften i Underhuset og for at sikre sig et absolut flertal i parlamentet til at gennemføre sin Brexit-aftale 감성사전 다운로드.

Og det må man sige, at han fik.

Med 364 sæder i parlamentet og 44 % af stemmerne blev De Konservative de store sejrherrer ved valget Grinch Dubbing. Til gengæld tabte Labour 39 sæder, og det gamle arbejderparti fik dermed en vælgerlussing af dimensioner og sit dårligste valg siden 1935.

Dagen derpå

Mens resultaterne fra de sidste valgkredse fortsat strømmede ind, havde AOF Danmark morgenen efter valget inviteret Christel Schaldemose (S) og Karen Melchior (RV) til en samtale om valgresultatet og dets betydning for Storbritanniens farvel til EU 상상본문체 다운로드. De to europaparlamentarikere deltog i en samtale med Mette Frobenius som ordstyrer, og der var ingen tvivl om, at begge politikere begræd valgets tydelige tale:

”Det er en sorgens dag for mig”, sagde Christel Schaldemose blandt andet ved udsigten til et snarligt Brexit og en mavepuster til Labour 인연 만들기 다운로드. Ved at udstyre Boris Johnson med et komfortabelt flertal i Underhuset har vælgerne givet Boris Johnson et stort folkeligt mandat til at gennemføre den Brexit-aftale, han har forhandlet på plads med EU-systemet ucp.

Mette Frobenius styrede debatten, hvor Karen Melchior (RV) og Christel Schaldemose (S) diskuterede resultatet af det britiske valg Download Apu Goodman. Her byder AOF’s Lars Gaardhøj velkommen.

Det Konservative Partis splittelse i EU-spørgsmålet har ellers tidligeret taget det politiske liv af flere premierministre: John Major, David Cameron og senest Theresa May har alle måttet kaste håndklædet i ringen og træde af som følge af et splittet parti Mary and the Witch’s Flower. Til gengæld har Boris Johnson under valgkampen sat så tyk en streg under sin holdning til Brexit, at man nærmest har kunnet høre Brexit-trætte vælgere i hele Det Forenede Kongerige messe sloganet ”Get Brexit Done” 워킹데드 시즌9 16화 다운로드. Og det har altså tilsyneladende fungeret.

Det delte kongerige

Christel Schaldemose (S) og Karen Melchior (RV) var begge bekymrede ved udsigten til et rent konservativt flertal 한국어 어휘 다운로드. Nu er der ikke længere nogen vej tilbage for Brexit, og valget risikerer – ifølge parlamentarikerne – også at slå skår i Det Forenede Kongerige. Skal Skotland have en ny selvstændighedsafstemning? Og hvad med Nordirland? Det er svært at sige.

Under alle omstændigheder kommer Storbritannien til at forlade et hul i EU-kassen, når Brexit bliver en realitet. Her har Danmarks regering slået sig sammen med Irland, Holland og Sverige i kampen for mådehold i EU-budgettet. Europaparlamentet, Kommissionen og flere andre medlemslande vil ellers hæve medlemslandedes bidrag væsentligt. For Danmarks vedkommende med mere end 1,6 milliarder kroner årligt.

Christel Schaldemose er helt på linje med regeringen: ”Det er klart, at der er brug for færre ansatte i Kommissionen og færre udgifter, når Storbritannien forlader EU. Vi må se, om vi kan effektivisere EU-systemet. Jeg har siddet i parlamentet i over 12 år, og jeg har set mange steder, hvor der kan spares.” Hvor striden om budgettet lander, bliver afgjort i de kommende måneder.

Indtil da må vi se, om det lykkes Boris Johnson at få gennemført Brexit før deadline den 31. januar. Derefter følger flere år med svære forhandlinger om en handelsaftale mellem EU og Storbritannien.

På trods af det klare valgresultat er sagaen om Brexit langt fra slut.

Arrangementet var støttet af Europanævnet og Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater i Europa-Parlamentet – S&D. Foto: AOF.

Mads Hvidbjerg

Student i AOF's EU-oplysning. Studerer desuden jura på Københavns Universitet og er politisk aktiv i min fritid.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar