10. juni, 2020

Europæisk Ungdom: Danmarks kurs i EU er den forkerte af to grunde

Tags:

Del
Europæisk Ungdom: Danmarks kurs i EU er den forkerte af to grunde

Af Frederik Bast Phillip, landsformand for Europæisk Ungdom

Danmark såvel som resten af Europa står i en dyb økonomisk krise 추천서 양식 다운로드. Regeringens løsning er at være på tværs og sætte sig på sine hænder og lukke for kassen, når det kommer til den samlede indsats fra EU. Men selv om COVID-19 spøger, står vi stadig overfor monumentale udfordringer, der ikke kan løses alene noon table form. Situationen, vi står i, kræver, at nationale politikere kan arbejde sammen med det europæiske niveau for sammen at trække i den rigtige retning.

Der er i mine øjne to centrale grunde til, at den danske kurs er den forkerte 고해상도 세계지도 다운로드. For det første er der store udfordringer, som kræver europæisk handling nu, f.eks. klimaet, og for det andet er det direkte i dansk interesse at nabolandenes økonomier kommer på fode igen Blade and soul.

Sidste års folketingsvalg blev udråbt som et klimavalg, og eksperter såvel som befolkningen er enige, om at den grønne omstilling skal prioriteres 아파치 톰캣7 다운로드. Det er en udfordring, vi ikke løser alene i Danmark, men som kræver europæisk handling. Klimaet har ingen gavn af, hvis dansk forurening rykker til Polen for eksempel, og derfor bør det være en bunden opgave, at EU skal investere mere i den grønne omstilling. Det kræver, at alle EU landende spytter lidt mere i den fælles kasse, og at det samlede syvårige budget forøges.

Regningen kan forekomme stor, men sandheden er, at prisen ved uambitiøs tøven er langt større.

Klimaet kan ikke vente, og selv hvis det kunne, ville det være en utroligt dårlig forretning, for løsningerne bliver kun dyrere, jo længere tid vi venter.

Den anden grund, den der i stedet for at skue mod vores fælles fremtid har blikket stift rettet mod egen navle, den økonomiske er lige så vigtig. Det er alment kendt, at den danske økonomi er lille og åben. Det kan ikke kraftigt nok understreges præcis, hvor afhængige vi er af handel med andre lande. Her fylder blokken af EU-lande med længder mest, og derfor er det i dansk interesse at støtte en hurtig og solidarisk genopretning på tværs af EU. For intet antal af hjælpe- og vækstpakker, der stopper ved den dansk-tyske grænse, kommer til at kunne erstatte den internationale efterspørgsel på danske virksomheders produkter og servicer.

Derfor er det paradoksalt, at det er de samme stemmer som argumenterer for, at EU skal blande sig uden om nationale beslutninger, men blot tage sig af de store anliggender, som argumenterer imod, at vi investerer i vores fælles fremtid og økonomiske genopretning. Der kan ikke herske nogen tvivl om, at der er i disse tider er brug for et mere aktivt EU. Det gælder i klimakampen såvel som den økonomiske genopretning!

Frederik Bast Phillip er nyvalgt landsformand i Europæisk Ungdom. Du kan følge hans arbejde på Twitter her: https://twitter.com/f_phi11ip.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar