20. maj, 2019

Dansk Folkeparti og det dårlige selskab!

Tags:

Del
Dansk Folkeparti og det dårlige selskab!

Stuerene bliver I aldrig! Ordene var den socialdemokratiske statsminister, Poul Nyrup Rasmussens, og de fleste er i dag enig om at udmeldingen både var en taktisk brøler og faktuel forkert. Formanden for Folketinget hedder i dag Pia Kjærsgaard, og uanset om man er politisk enig i det valg eller ej, så må det objektivt set kaldes en blåstempling af hende, hendes parti og den rejse, som partiet har foretaget fra at være et i manges øjne ekstremt protestparti med et lidt tvetydigt forhold til militante højreradikale bevægelser til den nuværende status som blå bloks største parti og en magtfaktor dansk politik, som alle må forholde sig til.

Nu lader det imidlertid til, at Dansk Folkeparti vælger at rejse tilbage til fortiden. Med den seneste udmelding med budskabet om at Dansk Folkeparti vil forsøge at danne parti-gruppe i Europa-Parlamentet med ekstreme højreradikale partier som, De Sande Finner, det tyske Alternative für Deutschland og italienske Lega efter næste Europa-Parlamentsvalg, genåbner partiet nu diskussionen om den manglende stuerenhed.

Partiets spidskandidat, Peter Kofod, undskylder sig med, at han ikke behøver at stå inde for, hvad de andre partier laver i andre lande. Men Dansk Folkeparti er med sin beslutning i praksis er med til at legitimere partier, som helt åbenlyst flirter med nyfascistiske grupper (Lega) og, har ledende medlemmer, som er dømt for racisme (De Sande Finner). Netop den slags har Dansk Folkeparti ellers arbejdet intenst på at få ryddet op siden Morten Messerschmidts som ungdomspolitiker fik en racismedom for 17 år siden. Ikke engang udsigten til at sidde sammen med det tyske Alternative für Deutschland skræmmer åbenbart Danske Folkeparti. Netop Alternative für Deutschland burde ellers få alarmklokkerne til at ringe i Dansk Folkeparti, som ofte taler Israels og den jødiske sag i Danmark.

Sagen er nemlig den, at det tysk-jødiske samfund sidste efterår gik sammen i en klar afvisning af partiet med begrundelsen at partiet er ”antidemokratisk, menneskefjendsk og højreradikalt”. De ord har i Tyskland en klar reference til nazismen, når man læser konteksten og afsenderen med, og derfor må man undre sig over, hvorfor Dansk Folkeparti nu aktivt vælger at blive en del af det dårlige selskab?

En stemme på Dansk Folkeparti til Europa-parlamentsvalget styrker derfor de mest højreradikale kræfter i Europa, og betyder i værste fald et gensyn med nogle af de mørkeste politiske strømninger i nyere europæisk historie.

Indlægget er skrevet af David Munis Zepernick, EP-kandidat for Radikale Venstre. Find David her: https://valg.radikale.dk/valg/ep-kandidater/david-munis-zepernick/

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar