2. september, 2020

Dansk Folkepartis europapolitik er en uansvarlig utopi

Tags:

Del
Dansk Folkepartis europapolitik er en uansvarlig utopi

Af Jens Joel, Medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, Europaordfører og formand for Folketingets Finansudvalg

Dansk Folkeparti vil have Danmark ud af EU-samarbejdet 잠금해제 다운로드. Ifølge DF bør vi følge i Storbritanniens fodspor, også selvom det koster tusindvis af danske arbejdspladser og velfærd. Det er nye toner i en europapolitik, der lige så uansvarlig, som den er uden realitetssans ImJin-rok 2 Korea’s Counterattack.

Dansk Folkeparti vil gerne give indtryk af, at man kæmper for danske arbejdspladser, bedre velfærd og for en verden, hvor det ikke er den stærkeste eller rigeste, der bestemmer 무료 배경 음악 다운로드. Men åbenbart ikke når det kommer til EU og internationalt samarbejde. Her går man ind for frihandel uden politisk overbygning, alles kamp mod alle og abonnerer på tesen om, at vi selvfølgelig kan ordne alt fra skattely over multinationale firmaer til grænseoverskridende klima- og miljøproblemer alene 일본어 mp3 다운로드. Men det bliver værre endnu. DF siger helt åbent, at et dansk exit fra EU godt må koste tusindvis af arbejdspladser og milliarder af kroner.

Man er simpelthen villig til at smide både danske job og velfærd over bord fra englandsbåden 상식브런치 다운로드.

Selvfølgelig er EU ikke perfekt. Der er mange ting, der skal gøres bedre. Men når man er et lille land, der gerne vil sikre miljøet og beskytte lønmodtagerne, er det faktisk ikke så attraktivt, at stå alene i kampen i en globaliseret markedsøkonomi. Retten til at bestemme selv er ikke meget værd, hvis man ingen indflydelse har. Vi kan jo sagtens lave en lov om, at firmaerne skal betale skat, men hvis vi intet kan stille op, når de sender pengene syd for Kruså, så hjælper vores stålsatte blik jo ikke meget. Hvordan skal vi beskytte fiskebestanden med danske kvoter, hvis der ingen fisk er tilbage fordi polske, svenske, finske eller baltiske fiskere har tømt Østersøen? Stærke arbejdstagerrettigheder overflødiggøres, hvis danske virksomheder underbydes og udkonkurreres af nabolandes virksomheder. Og miljøbeskyttelse i Danmark bliver meningsløs, hvis andre lande ufortrødent fortsætter med at forurene og f.eks. fylder vores farvande med kvælstof fra deres landbrugsproduktion.

Når det kommer til klima, skattely, magten over de multinationale selskaber eller noget så banalt som fiskebestandene, så er det simpelthen ikke særligt effektivt at lave reglerne selv. Det føles måske godt i maven på DF, men det hjælper ingenting i virkelighedens verden.

Men det bliver værre endnu. DF og Morten Messerschmidt er så berusede af deres egen ord om selvbestemmelse, at de helt ignorerer, hvem der skal betale regningen. Som det fremgår af et interview i Berlingske slår man ud med armene og siger ”alt har en pris” og sender nonchalant regningen videre til hr. og fru Danmark. Arbejdsløsheden må vokse i en højere sags tjeneste. Målet helliger midlet, også når dansk økonomi forventeligt tager et dyk, Danmark bliver fattigere, og vi ikke længere kan finansiere det samme velfærdsniveau som i dag. Friheden er det bedste guld, siger Messerschmidt – også selvom det betyder nedskæringer i vores ældrepleje, børnehaver, sygehusvæsen og folkeskoler.

Jeg er uenig. Ikke alt der glimter, er det bare guld. Og mens de fleste kan se, at DF forsøger at efterligne Brexit-kampagnen, så bør man huske, at den primært har gavnet de politikere, der førte den. Ikke lønmodtagerne.

Thulesen Dahl erklærer, at frihandel uden en politisk overbygning er målet. Opsigtsvækkende i en verden, hvor regler, der beskytter arbejdstagere, forbrugere og miljø, heldigvis er lige præcis det, der udgør handelsbarriererne. Og det er til Danmarks fordel. Ud over at beskytte mennesker og natur, giver det os også en konkurrencefordel, fordi danske firmaer er gode til netop det. Dansk Folkeparti er parat til at slippe den internationale kapitalisme løs på dansk jord. Det bliver et nej tak herfra. Danske lønmodtagere og velfærden skal ikke betale prisen for DF’s britiske flirt og fantasier.

Foto: Steen Brogaard for Folketinget.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar