5. december, 2016

Det går den helt forkerte vej i Tyrkiet

Tags: , , , ,

Del
Det går den helt forkerte vej i Tyrkiet

Min far kom til Danmark som gæstearbejder fra Tyrkiet i 1970′ erne, og derfor har landet altid spillet en stor rolle i mit liv. Jeg har mange ferieminder fra Tyrkiet og har haft troen på, at landet engang blev et fuldt ud demokratisk land og måske endda et fuldgyldigt medlem af EU Download Clash Royale Friends. Troen var der ikke kun hos mig, men også hos de fleste, jeg mødte, hver gang jeg var i Tyrkiet. For til trods for at der altid har været problemer med menneskerettighederne i Tyrkiet, mangel på mindretalsbeskyttelse og lange perioder med ustabilitet, ja, så var Tyrkiet alligevel et af de få lande i Mellemøsten, hvor der var en form for demokrati, med lige rettigheder for kvinder og mænd, og hvor religion var en privatsag Friends Run. Sådan er det ikke mere.

Mit håb, om at Tyrkiet ville blive et bedre sted, er endegyldigt knust. Jeg har set, hvordan Erdogan og hans islamister roligt, men sikkert har ødelagt landet og skabt ustabilitet og kaos 익스플로러 exe 다운로드. Ikke kun i Tyrkiet, men også i resten af Mellemøsten. Hvor det før var sjældent at se kvinder med tørklæder i Tyrkiet, er det nu mere reglen end undtagelsen, og ofte ser man endda kvinder i niqab; noget, der var utænkeligt for bare ganske få år siden flac 음원 다운로드. Brugen af islamistiske slogans høres hver eneste dag, og det sker ofte, at de få kvinder, der går i shorts eller nederdel, korporligt overfaldes for at gå uislamisk klædt Witcher novel.

Det sekulære Tyrkiet, som var et forbillede i mange muslimske lande, er endegyldigt dødt, og jeg er ret overbevidst om, at der ikke går lang tid, før Tyrkiet under Erdogan vil udvikle sig til en religiøs stat, som vi kender det fra en masse andre steder i Mellemøsten 마리아 디비 다운로드. Vesten har totalt undervurderet Erdogan og hans islamister og naivt troet på hans falske løfter om demokrati og fredsproces – i alt for lang tid. Vi har ikke blot troet ham, men vi har også spillet hans beskidte spil English dictionary download.

Vi har betalt Erdogan for at holde flygtninge væk fra vores grænser, selv om alle godt ved, at den tyrkiske regering har støttet Islamisk Stat og set gennem fingre med terrororganisations forbrydelser i flere år 풍욕시계 다운로드. Dermed er Tyrkiet i den grad medansvarlig for den ustabilitet, vi ser i Syrien, og som medfører store flygtningestrømme. I de seneste par måneder er tusindvis af dommere, politibetjente, lærere og mange flere blevet fængslet 직업월드컵 다운로드. Det samme er stort set alle kritiske journalister og demokratisk valgte oppositionspolitikere.
Tyrkiet har udviklet sig til en paranoid politistat, bygget op omkring Erdogans personkult fifa 18 pc 다운로드.

Det er på tide at verdenssamfundet siger fra overfor denne udvikling, og ikke stiltiende ser til, mens tusindvis af mennesker sidder uskyldigt fængslet, og at endnu et land i Mellemøsten udvikler sig til en islamisk stat, med alt hvad det medfører af katastrofer for alle dem, der ikke deler denne syge ideologi.

 

FT_Lars_AslanLars Aslan Rasmussen (f. 1978) er socialdemokratisk folketingsmedlem og bl.a. medlem af Folketingets Europaudvalg. Lars Aslan Rasmussens far kom fra Tyrkiet, men Lars er født og opvokset på Nørrebro, hvor han også er opstillet og valgt til Folketinget.
(Foto: Steen Brogaard)

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar