1. april, 2020

Det ny årtis 11. september er Corona. EU er svaret på udfordringen

Tags:

Del
Det ny årtis 11. september er Corona. EU er svaret på udfordringen

Af Jens-Kristian Lütken, Næstformand i Europabevægelsen og Medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre, Danmarks Liberale Parti

For tiden er nationalkonservative meningsdannere ved at falde over hinanden i deres kritik af, at EU ikke har gjort noget for at bremse Corona Superband music download. Sagen er jo, at EU har meget få beføjelser på sundhedsområdet. Netop fordi medlemslandene har ønsket, at det skulle være på den måde. Og de har i hvert fald slet ikke ønsket at bruge penge på at styrke den del af EU Tts voice data download. Det kunne måske have været meget klogt, at vi havde samarbejdet omkring vores beredskab på netop pandemi-området, i stedet for at de europæiske lande prøver sig frem på må og få 스타크래프트 1.18 패치 다운로드. Tag blot spørgsmålet om, hvorvidt man skal teste eller lade være. Landene har valgt vidt forskellige strategier, hvorefter grænserne nærmest i panik er blevet lukket dwarf fortresses. Pandemier er i sagens natur grænseoverskridende. Det har de altid været – globalisering eller ej. Derfor er der også brug for europæiske løsninger frem for at håbe på, at det mest effektive middel er at lukke grænsen til Tyskland. 

Jeg er ikke tvivl om, at det nok skal lykkedes at få Covid-19 under kontrol Ied it in the spring. Til gengæld er den dårlige nyhed, at eksperterne er enige om, at vi nok kommer til at se flere af denne her type pandemier i fremtiden. Derfor gælder det om, at vi fremover ruster os bedre mod den slags situationer. Det skal selvfølgelig ske indenfor rammerne af EU. Det er i virkeligheden ikke så meget et spørgsmål om, at EU skal have mere magt eller indflydelse på det her område. Det er et spørgsmål om, at medlemsstaterne skal prioritere det her som et vigtigt område og styrke det økonomisk. Vi skal have et fælles europæisk beredskab til at imødegå og inddæmme pandemier. Covid-19 har givet de europæiske lande en bunke erfaringer. De bør puljes i EU, så vi er bedre klar, næste gang det går galt. 

Vi kan nok allerede nu konkludere, at Covid-19 har været 2020’ernes svar på 11. september. Ligesom kampen mod terror betød enorme omkostninger, så kommer kampen mod smitsomme sygdomme til at få hidtil uhørte omkostninger for de enkelte lande. Vi kan minimere de omkostninger ved at samarbejde. Her er EU det bedste forum, vi har. 

Foto: Venstre

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar