17. december, 2016

Dommedag udeblev

Tags: , , ,

Del
Dommedag udeblev

For godt et år siden valgte danskerne at takke nej til at afskaffe retsforbeholdet. Det skete på trods af en valgkamp, hvor det ikke havde skortet på advarsler fra ja-partierne om, hvor katastrofalt det ville være for Danmark, hvis danskerne ønskede at bevare retsforbeholdet. Vi måtte forstå at vores medlemskab af Europol ville være en saga blot, hvorfor Danmark ville blive en magnet for kriminalitet.

Af Kenneth Kristensen Berth, MF. EU-ordfører for Dansk Folkeparti

Endnu en gang undervurderede jubeleuropæerne folkedybet. Hermed var regeringen tvunget i arbejdstøjet for at få en parallelaftale i stand med EU. En aftale som skulle sikre fortsat dansk medlemskab af Europol. Forhandlingerne var mest af alt præget af et forløb, hvor den danske regering og EU-systemet konkurrerede om at problematisere sandsynligheden for en aftale. Danskerne skulle vide, at man ikke sådan bare uden videre kunne sige nej tak til mere EU.

I denne uge blev der så alligevel præsenteret rammerne for en rigtig god aftale. Fra DFs side stillede vi dog to krav til aftalen. At Danmark kan forlade Schengen-samarbejdet på samme måde som i dag, såfremt et flertal i Folketinget ønsker dette og at Dansk Folkeparti som en selvfølge fortsat kan kæmpe for at få etableret permanent grænsekontrol.

Begge krav er blevet opfyldt. Aftalen ændrer nemlig intet juridisk for Danmark i forhold til i dag, når det kommer til spørgsmålet om grænsekontrol. Vi forbliver godt nok medlem af Schengen-samarbejdet, men vi har sikret, at det fortsat er på et mellemstatsligt niveau, som dermed sikrer Danmark fortsat suverænitet over grænsen. I DF fortsætter vi naturligvis kampen for permanent grænsekontrol. Det ændrer aftalen om Europol ikke på. Den dag det lykkes os at opnå flertal i folketinget til ønsket om permanent grænsekontrol, må vi blot forhandle en ny aftale om Europol i hus.

Men indtil da har vi med aftalen om Europol sikret, at dansk politi fortsat kan bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet via Europol. Der er registeradgang, danske betjente ansat i Europol, dansk deltagelse i de fora der lægger strategi imod grænseoverskridende kriminalitet og dansk observatør i Europols bestyrelse. Så det er en glimrende aftale. Og ganske i tråd med det scenarie som DF stillede danskerne i udsigt op til folkeafstemningen sidste år.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar