3. september, 2019

Dramatisk gensyn i det britiske parlament

Tags: ,

Del
Dramatisk gensyn i det britiske parlament

I dag åbner det britiske parlament efter sommerferie – et gensyn, der ikke går stille for sig.
De sidste dage af sommerferien har været præget af den nyvalgte konservative premierminister Boris Johnsons beslutning om at suspendere parlamentet fem uger fra den 9 데모닉 다운로드. september. Beslutningen har skabt rystelser gennem Storbritannien, og fået flere tusinde briter på gaden i demonstration, da timingen af suspensionen er kontroversiel 스타크래프트 오리지날 캠페인 다운로드.

Parlamentet vender i dag tilbage med små to måneder til Brexit, og Boris Johnson har meldt klart ud: den 31. oktober siger Storbritannien farvel til EU med eller uden en aftale Pokémon White Hangul Edition.

Suspenderingen af parlamentet betyder at alt parlamentarisk arbejde, afstemninger om og behandlinger af lovforslag sættes på pause i perioden sandol myeongjo. Parlamentarisk handling til at imødegå at Storbritannien forlader EU uden en aftale er derfor sat på pause fra 9. september til 14. oktober, og når parlamentet vender tilbage, er der blot to og en halv uge til Brexit special investigation.

Udsigten til et Brexit uden en aftale har vagt bekymring i Storbritanniens politiske landskab, og i dag tager en gruppe parlamentsmedlemmer affære, ved at samles om lovforslaget ”European Union (Withdrawal)(No 하나식당 다운로드. 6) Bill 2019”, fremsat af parlamentsmedlem Hilary Benn fra Labour.

Lovforslagets formål er at blokkere for et Brexit uden aftale. Det gør lovforslaget ved at påkræve den britiske regeringen, at de senest 19 네이버뉴스 동영상 다운로드. oktober enten er nået til enighed med EU om en aftale, eller at regeringen har fået parlamentets godkendelse til at forlade EU uden aftale.

Opnås ingen af disse to krav, pålægges regeringen at bede EU om udskydelse af Brexit til 31 너의 이름은 ost 다운로드. januar 2020. Accepterer EU denne anmodning, skal Boris Johnson gøre det samme.

Lovforslaget vanskeliggør således et såkaldt ”hårdt” Brexit den 31 pdf creator. oktober.

I dag skal det britiske parlament i første omgang stemme om, hvorvidt der skal afholdes debat på baggrund af ”en nødsituation”, hvilket tillader Parlamentet at tage kontrol over dagsordenen TOEIC test. Lykkes det, vil gruppen af parlamentsmedlemmer – mod regeringens ønske – forsøge at stemme lovforslaget igennem.

Brexit splitter både i Konservative og Labour, og går lovforslaget ikke igennem, står Storbritannien fortsat til at forlade EU den 31. oktober, uden at der hidtil har været synlige fremskridt i forhandlingerne mellem Storbritannien og EU om en skilsmisseaftale.

Dramatikken i det britiske parlaments sommergensyn i dag kan således næppe overdrives.

Indlægget er skrevet af Christiane Elise From, student i AOF Danmarks EU-oplysning, og redaktør på Europa-Debat.

Foto: pixabay free images / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar