9. november, 2018

EU – for fred, beskæftigelse og tryghed

EU – for fred, beskæftigelse og tryghed

Søndag d. 11. november 2018 er det 100 år siden at kanonerne tav stille, og Første Verdenskrigs masseslagtning af mennesker i stivnede fronter sluttede. Men gamle mænds hævntørst og nationalistiske indstilling resulterede i en fredsaftale, der førte Europa og Verden ind i en ny og endnu mere ødelæggende krig. Heldigvis lærte vi i Europa af.

5. november, 2018

Og retfærdighed for alle

Og retfærdighed for alle

Manassas, Virginia 4. november 2018. Vi er på dyrskuepladsen. Et par hundrede spændte mennesker står i en af hallerne, der er åbne i begge ender og med betongulv. Jeg går ud for at få en kop kaffe. Mens jeg venter på den kommer en middelhøj, midaldrende mand i en grå fleecetrøje hen til os. Han.

2. november, 2018

Det må aldrig ske igen

Det må aldrig ske igen

Det må aldrig ske igen. Sådan lød det efter 2. verdenskrig for verden havde fået nok af bomber og had. Verdens ledere forpligtede hinanden på en verdensorden der skulle domineres af fælles spilleregler. En verdensorden grundlagt på dialog og aftaler. Men der er noget andet på vej. Vi kan se det i overskrifterne på vores.

16. oktober, 2018

Aldrig har “Aldrig igen” været så vigtigt

Aldrig har “Aldrig igen” været så vigtigt

En bil standser nede på pladsen. Døren åbnes. Sømbeslåede støvler rammer gruset og kommer hurtigt nærmere. De mange familier, der gemmer sig på kirkeloftet udstøder små angste lyde. De kan ikke skjule sig mere. Rædslen kan ikke skjules. Deres værste frygt sker. Da loftslemmen åbnes, er det også lemmen til helvede, der åbner sig. Familierne.

NYERE ÆLDRE 1 2 4 5