28. januar, 2020

Nu har Storbritannien forladt EU: Sådan blev Brexit en realitet

Nu har Storbritannien forladt EU: Sådan blev Brexit en realitet

Af Mads Hvidbjerg, AOF’s EU-oplysning Da klokken slog 23.00 britisk tid den 31. januar, var Brexit langt om længe en realitet. Den 1. februar vågnede europæerne til et forandret Europa. Storbritanniens farvel til EU-samarbejdet kommer uden tvivl til at skrive sig ind i verdenshistorien. Brexit er historien om en folkeafstemning, der delte et folk i.

13. december, 2019

Dagen derpå efter britisk valg: Nu bliver Brexit gennemført

Konservativ triumf, lussing til Labour og et Brexit, der snart bliver til virkelighed: Morgenen efter det britiske valg inviterede AOF Danmark til debat om valgresultatet og EU’s fremtid uden briterne. Den 12. december blev der afholdt valg til det britiske parlament. Den siddende premierminister Boris Johnson udskrev valget to et halvt år før tid for.

7. november, 2019

Hvordan kommer Brexit til at påvirke Europas forhold til USA?

Af Asbjørn Frier, medlem af Europæisk Ungdom og Internationalt Udvalg i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) Historisk set har Storbritannien en stærk tilknytning til USA, som startede helt tilbage fra De Forenede Staters dannelse. Fra Storbritannien udvandrede over 1 mio. migranter til USA, og USA er den dag i dag domineret af det engelske sprog og.

15. september, 2019

Countdown for Brexit

Countdown for Brexit

BREXIT. Det er en begivenhed af historisk omfang at Storbritannien den 31. oktober forlader EU. Baggrunden er afstemningen i Storbritannien tilbage i 2016, som endte med et snævert “leave” og som nu skal blive realitet. Der er gået mere end 3 år og to premierministre er skiftet ud og alligevel er det forsat uklart hvordan.