28. september, 2018

Myndigt euro-nej

Myndigt euro-nej

I dag, 28. september, har nej’et ved folkeafstemningen om dansk medlemskab af euroen nået myndighedsalderen: Det er præcis 18 år siden, at 53,2 % af de 87,6 % af de stemmeberettigede danskere stemte nej. Et klart nej med en usædvanligt høj stemmedeltagelse. Fra i dag er der borgere med stemmeret, der ikke var født dengang..

28. september, 2018

Kan Euroen knuse petrodollarens dominans?

Kan Euroen knuse petrodollarens dominans?

Trump får FN til at grine. UK, Frankrig, Tyskland, Rusland og Kina samarbejder om et betalingssystem, så Iran stadig kan handle og modtage penge. Baggrunden er selvfølgelig den atomaftale, som USA har trukket sig fra, og som resten af verdenssamfundet ønsker at fortsætte. USA har allerede sagt, at man ikke skal handle med Iran, hvis.

20. september, 2018

Vi forhandler ikke med en revolver for panden!

Vi forhandler ikke med en revolver for panden!

“Vi forhandler ikke med en revolver for panden!”. Sådan vil en fornuftig forhandler sige, når modparten trækker en revolver i en hvilken som helst forhandling. Så vil den fornuftige forhandler træde ud af lokalet og overveje mulighederne. Lige nu tillader vi vores banker at blive så store, at de ikke bare kan true med revolvere. Vi.

19. september, 2018

Finanskrisen 10 år senere – er vi blevet klogere?

Finanskrisen 10 år senere – er vi blevet klogere?

I disse dage er det 10 år siden finanskrisen brød ud og rev verdensøkonomien fra hinanden, med millioner af skadede skæbner til følge. Adam Tooze, britisk professor i økonomisk historie, har skrevet en vigtig bog, Crashed, om netop det. Af Peter Westermann, EP-kandidat for SF Finanskrisen startede i USA, men det er småt med forandringerne.