26. maj, 2020

Et år efter EU-valget: Sådan styrker vi opbakningen til EU

Tags:

Del
Et år efter EU-valget: Sådan styrker vi opbakningen til EU

Vi har alle nære bekendte, der oplever sygdom. Først kommer symptomerne. Så stiller lægen en diagnose og ordinerer den rette medicin. Og til sidst bliver patienten helbredt. Corona har på den korte bane haft store konsekvenser for vores samfund, vores hverdag og vores liv. Men der er også brug for at tænde en lille advarselslampe på ét af de områder, som coronavirusset risikerer at inficere på den lange bane nebo 무료 다운로드. Det drejer sig om danskernes opbakning til EU. EU-opbakningen er nemlig desværre langt mere skrøbelig, end mange nok tror.

I dag, 26. maj, er det lige præcis ét år siden, danskerne stemte ved valget til Europa-Parlamentet. På toppen af en højkonjunktur. Med rekordhøj EU-opbakning i befolkningen. Men hvis corona udvikler sig til en decideret recession, så står vi EU-tilhængere med et alvorligt problem 레빗 2014 다운로드. For vinder danskernes EU-skepsis så frem på ny? Ligesom vi så under finanskrisen, flygtningekrisen og kaosset i forbindelse med danskernes ”nej tak” til Maastricht, Euroen og Retsforbeholdet de seneste tre årtier? Det mener jeg desværre. Min egen diagnose er, at EU-opbakningen er som en meget skrøbelig patient. Der skal ikke meget virus til, før EU-opbakningen her til lands skrumper gevaldigt ind igen Gothic 150. Ligesom vi faktisk har set under tidligere kriser på kontinentet. Heldigvis kan patienten helbredes. Det kræver dog, at vi EU-tilhængere finder den rigtige medicin frem i medicinskabet. Væk med faktatung teori og føderalisme. Ind med den medicin, som EU-skeptikerne er så gode til at bruge. Nemlig rigtige mennesker fra virkeligheden 5일의 마중 다운로드.

For ude på arbejdspladserne i Produktionsdanmark møder man i hobetal af lønmodtagere, som godt forstår værdien af EU’s hjørnesten. Produktspecialisten på Grundfos ved godt, at det indre marked er helt afgørende for at sende virksomhedens klima- og energieffektive pumper ud i Europa. Rejsemontøren ved godt, at EU’s handelsaftaler betyder, at han kan reparere skibe rundt omkring i verden og trygt vide, at han ikke strander på et toldkontor i ugevis webtoons from outside the world. De gamle maskinarbejdere og svejsere fra Lindøværftet ved godt, at penge fra EU’s Globaliseringsfond fik hundredvis af fynboer godt videre i deres arbejdsliv, da værftet lukkede, og massearbejdsløsheden truede det nordlige Fyn. Det er jo disse mennesker, som skal hives frem. For EU har en afgørende betydning for rigtige mennesker af kød og blod. Jeg har selv forsøgt at fortælle deres historier i den EU-debatbog, jeg udgav på Europadagen, den 9. maj i år. EU-kritikerne må nemlig ikke få monopol på at være virkelighedsnære.

Derfor en opsang til mine medtilhængere af den Europæiske Union. Tiden er ikke til at lege ”kongens efterfølger” efter typer som EU-føderalisten Guy Verhofstadt. Nej, tiden er inde til et oprør fra virkeligheden for at folkeliggøre de hjørnesten af EU-samarbejdet, som faktisk betyder noget, og som vi skal stå vagt om. Når tandhjulene i ”fabrikken Europa” skal i gang igen, kan det jo kun ske med et stærkt indre marked og gode handelsaftaler, så vindmøller, pumper, termostater, medicin og landbrugsvarer kan krydse grænser. Til gavn for de mange eksportkroner, der tjenes hjem – men også til gavn for arbejdspladser for så mange danskere i Produktionsdanmark. Her leverer EU i den grad et positivt bidrag, men i nogle tilfælde også et ganske overset bidrag. Flere har peget på, at EU-opbakningen er skrøbelig i den aktuelle situation i Sydeuropa. For eksempel i Italien. Det er helt korrekt. Vi skal dog også huske, at EU-opbakningen i Danmark og Skandinavien historisk har været ganske skrøbelig. Det må ikke gå EU-opbakningen her til lands, som det gik på de britiske øer efter sidste krise.  

Coronavirusset risikerer at gøre danskernes EU-opbakning til en syg patient. Medicinen har vi heldigvis. Det er de grundlæggende dele af EU-samarbejdet – et ”back to basic”. Så kære alle jer, der ligesom jeg er EU-tilhængere: Lad os kigge hinanden i øjnene og bruge udsigten til krise til at forankre en mere folkelig EU-opbakning i de afgørende hjørnesten i den Europæiske Union. Det er dem, der skal hjælpe os med at få en bedre hverdag tilbage på den anden side af krisen. For lige nu bør EU handle om særligt tre ting: “arbejdspladser, arbejdspladser, arbejdspladser”.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar