12. september, 2017

EU er en afbureaukratiseringsmaskine

Tags:

Del
EU er en afbureaukratiseringsmaskine

Alle synes at overflødigt bureaukrati er unødvendigt. Og indrømmet, nogle af eksemplerne på det mest opsigtsvækkende overflødige bureaukrati er kommet fra den Europæiske Union, fx rejsecirkusset mellem Bruxelles og Strassbourg. Men det EU egentlig gør mest af alt, er at sikre, at vi behøver meget mindre bureaukrati herhjemme end vi ellers ville. Når man sammen vedtager love omkring fx fødevaresikkerhed, så betyder det at man ikke behøver lave 27 udgaver af den lov fra bunden i hvert land. På den måde spares der faktisk en masse embedsmænd på den konto.

Derudover koordinerer vi i dag rigtig mange ting på EU niveau i stedet for at gøre det fra land til land i udenrigsministerierne rundt omkring. Derfor sparer vi en masse penge. Så selvom vi engang i mellem hører om nogle skøre sager fra EU, så er pengene givet godt ud og vi får dem mange gange igen. Derudover er det jo værd at nævne at hele EU systemet faktisk har færre ansatte, end Aarhus og Københavns kommune tilsammen, og langt færre ansatte end den danske stat.

Derfor give det mere mening at kigge på staten og kommunerne her i Danmark, hvis man vil have mindre bureaukrati. Faktisk udgør administration kun 6 % af EU’s budget. Derfor er EU altså faktisk en afbureaukratiseringsmaskine, vi alle bør sætte mere pris på!

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar