9. januar, 2019

Europa – og Danmark – trækkes skævt

Tags:

Del
Europa – og Danmark – trækkes skævt

Af Thue Grum-Schwensen

Kandidat til Europa-parlamentet for SF

I Avisen.dk beretter forfatter, socialrådgiver og forsker Tina Bømler den 2 마인크래프트 pc 1.12 다운로드. januar om syge, der bliver kastet ud i opslidende arbejdsprøvninger, uvished i årevis og mistroiske sagsbehandlere.

Efterhånden har vi fået et system, der mere bygger på mistillid end på tillid, og hvor alle, der ikke lige kan passe et arbejde, bliver mistænkeliggjort 유튜브 와이파이 다운로드. Hele systemet og lovgivningen er bygget op på, at man er mistroiske. Og at socialpolitik som sådan nærmest er afskaffet. Alle skal ud på arbejdsmarkedet phone game. Også dem, der faktisk ikke kan.

Fra 1995-2015 steg gennemsnitsindkomsten i 2018-kroner med 43 procent i hele Danmark, men for de fattigste 10 procent steg indkomsten kun med 0,3 procent 원순철 핵감지기 다운로드. 200 kroner i alt eller 10 kroner om året. De rigeste 10 procent steg med 72 procent, og den rigeste procent steg med 149 procent.

Det viser tal fra Danmarks Statistik memtest. Uligheden vokser. Socialt, men også geografisk, hvor dele af landet forholdsmæssigt bliver ringere stillet sammenlignet med de rigeste områder. Vi bliver mere og mere opdelt og lever i værste fald i hver vores ghetto 고려대장경 다운로드.

Og dem, der har det allerringest, skal åbenbares behandles ekstra dårligt.

I EU er Danmark nu i den bløde mellemkategori, når det handler om lighed og ulighed mx component v4. De øvrige nordiske lande har større lighed end os, og vi ligger ikke i toppen, som vi engang gjorde. På verdensplan hører vi dog stadig til de mest lige 위닝 2015 다운로드.

Andre steder i Europa og verden vokser uligheden også. Både de enkelte lande og Europa som sådan trækkes stadig mere skævt socialt og geografisk The culprit is right you download.

Specielt på transportområdet er der huller i EU’s regler, så kyniske arbejdsgivere kan trække blandt andre filipinske chauffører til via dækfirmaer i andre EU-lande 어벤져스 1 다운로드. Chauffører, der kører for en sulteløn, og dermed også presser de regler og overenskomster, vi har kæmpet os til i Danmark. Det skal stoppes.

Jeg er tilhænger af EU og mener, at vi mere bør diskutere, hvilket Europa vi vil have, end om vi er for eller imod. 

Blå politikere i Danmark har et også stort ansvar for den stigende ulighed og også for bare at lade stå til overfor social dumping, der yderligere øger uligheden.

Men de huller, der er, og som desværre øger mulighederne for social dumping, skal lukkes. Det kan kun gå for langsomt. Også nationalt skal social dumping bekæmpes blandt andet ved at kræve kædeansvar for, at alle arbejder på ordentlige vilkår og efter danske overenskomster ved offentlige arbejder.

For en ting er helt sikkert: Der er intet socialt ved social dumping!

Thue Grum-Schwensen

Jeg er journalist med egen virksomhed, Thues Skrivestue. Har arbejdet i faget i 40 år - mest på dagblade. Jeg er opstillet til Europa-parlamentet som nummer otte på SFs liste.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar