23. december, 2019

Europas historie er også historien om EU, lyt med på podcast fra AOF

Tags: , ,

Del
Europas historie er også historien om EU, lyt med på podcast fra AOF

2019 var et skelsættende år i Europas historie. Næsten 4 års kaotiske tilstande efter den engelske folkeafstemning om brexit, ser nu ud til at kunne afløses af mere rolige tilstande i og med den engelske premierminister Boris Johnson fik et komfortabelt flertal bag sig til at kunne levere brexit fm2019 uninstalled download. Storbritannien udtræder således af EU den 31. januar.

EU’s historie siden Anden verdenskrig er historien om udvidelse på udvidelse og en samling af Europa efter den kolde krig 소아온 오디널 스케일 다운로드. At et stort land forlader det Europæiske Fællesskab er derfor historisk, og ryster samarbejdet i sin grundvold. Tilhængere af det europæiske samarbejde frygter en reel svækkelse af Europa globalt set, og det netop i en tid, hvor Europa udfordres af Kina, Rusland og USA Sweet coffee download. EU-modstanderne derimod ser muligheder også for at Danmark og andre lande skal stemme sig ud af EU – om det sker må tide vise.

AOF har produceret 4 podcast afsnit om EU’s historie, startende tilbage omkring afslutningen af Anden verdenskrig og et Europa lagt i ruiner af to verdenskrige på kun 30 år og ført op til 2018 og Brexit ios background download. Peter Laugesen binder de 4 afsnit sammen og taler undervejs med tidl. minister og formand for Folketinget Mogens Lykketoft, tidl. udenrigsminister Uffe Elleman-Jensen, tidl 지나오다 mr 다운로드. EU-kommissær Poul Nielson og nuværende Europa-parlamentariker Christel Schaldemose. Historiske taler og lydklip bringes også i de fire afsnit, som kan være en god oplevelse her i julen Cad free download.

Lyt med – og god fornøjelse!

Lars Gaardhøj

Forbundskonsulent i AOF Danmark med ansvar for bl.a. EU oplysning og nordisk samarbejde. Uddannet samtidshistoriker. Politisk aktiv som medlem af Regionsrådet i Hovedstaden for Socialdemokratiet. Bor i København, 45, gift med Stine og har 3 børn.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar