9. november, 2020

Europas ledere ønsker Joe Biden tillykke

Tags:

Del
Europas ledere ønsker Joe Biden tillykke

Lørdag aften stod det klart, at Demokraternes Joe Biden havde vundet det amerikanske præsidentvalg. Dermed kunne han lade sig hylde af sine støtter foran valghovedkvarteret i hjembyen Wilmington i Delaware Seoul National University logo.

Med mere end 75 millioner stemmer – det højeste antal nogensinde for en amerikansk præsidentkandidat – kunne Joe Biden notere sejr over Trump i vigtige delstater som Arizona, Nevada, Pennsylvania, Wisconsin og Michigan LEGO assembly manual.

77-årige Joe Biden bliver dermed USA 46. præsident i en tid, der er præget af coroanpandemi, klimakrise og raceuroligheder. Med sig i Det Hvide Hus får han 56-årige Kamala Harris, der bliver den første kvindelige vicepræsident i USA’s historie 드라마 모래시계 다운로드.

Lykønskninger fra hele verden

Siden Bidens sejrstale er lykønskningerne strømmet til fra ind- og udland.

I en kort tale på sin Twitter-profil ønskede Europa-Kommissionens formand Biden og Harris tillykke:

”Den Europæiske Union og USA er venner og allierede 하와이언 레시피 다운로드. Vores borgere deler de dybeste bånd. Valget af en amerikansk præsident er derfor et afgørende øjeblik også på denne side af Atlanterhavet.

Vi har alle fulgt valget tæt, og det står nu klart, at USA’s 46 Taken 3 download. præsident er Joe Biden. Jeg lykønsker ham og vicepræsident Kamala Harris med deres sejr. Sammen har USA og Den Europæiske Union bygget et historisk venskab med rødder i fælles historie og værdier om demokrati, frihed, retsstaten, respekt for menneskerettigheder, social retfærdighed og en åben økonomi.”

Også formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, ønskede lørdag aften det nye præsidentpar tillykke: ”Vi noterer os den seneste udvikling i valghandlingen. På denne baggrund ønsker EU tillykke til kommende præsident Joe Biden og kommende vicepræsident Kamala Harris med at opnå tilstrækkeligt med valgmandsstemmer.”

Hilsener fra Europas hovedstæder

Lørdag offentliggjorde den danske statsminister Mette Frederiksen ligeledes en udtalelse, hvor hun ønskede Biden og Harris tillykke. ”Danmark ser frem til at fortsætte vores samarbejde og vil fortsat arbejde for at styrke det transatlantiske partnerskab,” skrev statsministeren.

Hendes franske kollega, præsident Emmanuel Macron, skrev kortfattet på twitter, at ”Amerikanerne har valgt deres præsident. Tillykke Joe Biden og Kamala Harris. Vi har meget vi skal gøre for at løse tidens udfordringer. Lad os arbejde sammen!”

Italiens premierminister Giuseppe Conte ønskede ”Tillykke til det amerikanske folk og de amerikanske institutioner for en enestående valgdeltagelse. Vi er klar til at arbejde med den kommende præsident Joe Biden for at gøre det transatlantiske samarbejde stærke. USA kan regne med Italien som en stærk allieret og en strategisk partner.”

Mads Hvidbjerg

Student i AOF's EU-oplysning. Studerer desuden jura på Københavns Universitet og er politisk aktiv i min fritid.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar