11. oktober, 2018

Flygtningecentre er mafiaens jobcentre – det skal stoppes!

Tags: , , ,

Del
Flygtningecentre er mafiaens jobcentre – det skal stoppes!

Af Jakob Thiemann, EP-kandidat for Socialdemokratiet

Socialdemokratiets Flygtninge- og Udlændinge udspil fra februar 2018 blev mødt med kritik, især den del der foreslog, at der skal åbnes modtagecentre i lande udenfor EU. En artikel i The Guardian belyser hvorfor dette er det helt rigtige at gøre, for asylcentrene i Italien (især på Sicilien) virker som jobcentre for mafiaen.

Mafiaen hyrer især unge mænd der ikke har noget fornuftigt at tage sig til, og bruger dem som stik-i-rend drenge. Særligt sårbare bliver de af dem, der får afslag på asyl og inden 5 dage skal forlade Italien. De har ikke midlerne til at komme hjem, og de kan heller ikke blive i asylcentrene, så de tager forskellige småjobs hos mafiaen, der dermed aldrig mangler villige hænder. Mafiaen er også involveret i svindel med midlerne til drift af asylcentre mv., hvor de modtager tilskud til flygtninge, der ikke længere er i centrene.

Men mere hjerteskærende er det at læse om de prostitutionskæder, der også udspringer af asylcentrene. De er som oftest kørt af nigerianere, tit kvinder, men skal betale til den lokale mafia for at få lov til at operere i området. Historien om hvordan unge kvinder sælges af forældrene i landsbyen, og derfra snydes videre i systemet med løfte om et job i Europa, er ikke ny, men rystende er det at læse hvor organiseret og gennemtænkt og kynisk det er.

EU er nødt til at gøre adgangen til EU sværere, og ved at oprette modtagecentre i f.eks. Nordafrika, så vil man kunne sætte en stopper for i hvert fald visse elementer af den snyd med midler der foregår, og det vil også blive sværere at lokke unge mennesker ind i prostitution, da smuglerne ikke når længere end til Nordafrika. EU må blive bedre til at arbejde på at styrke grænsen, men EU-landene skal også blive bedre til at fordele de flygtninge- og asylsøgere der er indenfor grænsen. Det er usolidarisk at lade Sydeuropa hænge på problemet, og med mafiaens rolle i det nuværende system, så vil det være i EU-landenes egeninteresse at få løst opgaven. At det så også er mere humant er jo en fantastisk bi-virkning.

Jakob Thiemann (f.1972) bor i København, uddannet historiker og i dag gymnasielærer, har tidligere arbejdet i fagbevægelsen. Opstillet for Socialdemokratiet som kandidat til EP-valget.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar