15. marts, 2019

Fusk skal trygt afsløres!

Tags: , , ,

Del
Fusk skal trygt afsløres!

Af Marianne Vind, EP-Kandidat for Socialdemokratiet

Forestil dig, at du er ung og netop har fået en rigtig god praktikplads 운동음악 mp3 다운로드. Dit job består blandt andet i at måle, om mængden af et stof er inden for den lovlige grænseværdi. Forestil dig så, at du bliver bedt om ikke at skrive tallene i journalen, men at lægge dem ind på chefens bord Radial background download. Senere finder du ud af, at chefen har skrevet meget lavere tal ind i journalen, så spildevand med ekstremt giftige kemikalier i er blevet ledt ud i naturen bts idol.

Dette er en historie fra den virkelige verden. Eksemplet er næsten 30 år gammelt fra Proms Kemiske Fabrik, hvor laboranteleven råbte op og dermed satte en stopper for det ufatteligt store miljøsvineri i Bøgestrømmen 명탐정코난 11번째 스트라이커 다운로드.

Afslørere af fusk – såkaldte whistleblowere – er helt afgørende for vores demokrati og for vores retsstat. Det var whistleblowere, der afslørede multinationale selskabers hemmelige skatteaftaler i Luxembourg, hvor virksomheder slap afsted med en selskabsskat på en brøkdel af, hvad andre betaler (LuxLeaks) Gantz o Download. Det var whistlebloweren Howard Wilson, der afslørede Danske Banks hvidvaskningsskandale i milliardklassen og senere delte sin viden med både Folketinget og Europa-Parlamentet Download the app from the web.

Men det er ikke uden konsekvenser, at whistleblowere står frem og afslører snyd. Mange af dem bliver fyret for det, nogle bliver senere retsforfulgt og andre må gå under jorden proof of content form.

Laboranteleven fra Proms Kemiske Fabrik oplevede, at medarbejderne begyndte at modarbejde ham og opsøgte ham på hans bopæl. De involverede i LuxLeaks blev slæbt for retten for angiveligt at have lækket følsomme oplysninger Yosemite dmg. Og Danske Bank har forsøgt hårdt at lukke munden på Howard Wilson, så han ikke kunne tale til medierne. De er alle eksempler på, at det har store økonomiske og sociale konsekvenser at fortælle sandheden Download the Bridge of The Kwai River.

Alle danskere og europæere skal have loven og sikkerheden med sig i sådan en situation. Det er også derfor, at den danske fagbevægelse igennem flere år har skubbet på for at få fælles lovgivning på området Nomu-hyun is a download. Noget, jeg kun kan give min fulde støtte til.

EU tager nu kampen op for beskyttelsen af whistleblowere. Fremover skal en whistleblower have ret til at have sin tillidsrepræsentant med sig hele vejen, når man afslører fusk og bedrag. Der skal være steder at gå til, når tingene ikke er, som de skal være og når ingen i ledelsen vil lytte. Tavshedspligter og klausuler må ikke længere hindre, at medarbejderne råber op, når loven brydes.

Forhandlingerne i EU er stadig i gang, og jeg følger det med spænding.

Debatindlæg tidligere bragt i Sjællandske 14. marts 2019

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar