13. august, 2018

Hvem skal afgøre de europæiske valg?

Tags: , , ,

Del
Hvem skal afgøre de europæiske valg?

Vælgerne skal afgøre vores valg. Det skal hverken Rusland, Steve Bannon eller fake news. Og det må der aldrig herske tvivl om.

En ting, som særligt har optaget mig i løbet af sommeren, har været, hvem der egentlig afgør vores valg herhjemme og i Europa gmail 대용량 파일 다운로드. Svaret burde indlysende være: borgerne. Sådan er det i vores demokratier. Grunden til, det alligevel har optaget mig, er, at vi på den udenrigspolitiske scene ser nogle takter, som kan udfordre det indlysende svar 조선명탐정 다운로드.

Den russiske ambassade i Danmark har nyligt sendt en besked ud på Twitter, der insinuerer, at de kan finde på at blande sig i valg. De skrev, at det ikke kunne svare sig at blande sig i valget i Danmark, når partierne ligger så tæt op ad hinanden politisk 포토샵 cs6 응용 프로그램 다운로드. Og i dét bekræfter de jo, at det i andre tilfælde godt kan svare sig.

Samtidig har Trumps tidligere højre hånd, Steve Bannon, meldt ud, at han nu drager til Europa for at føre kampagne til næste års Europa-Parlamentsvalg Download the classic game seal. Bannon vil hjælpe den EU-kritiske yderste højrefløj med metoder og ”war room” taktikker.

Og det har jeg opfordret til, at vi på tværs af politiske fløje tager skarpt afstand til opengl 라이브러리 다운로드. Ikke fordi han er EU-kritisk, men fordi hans metoder hidtil har været at misbruge data og opildne til vrede over forvrængede verdensbilleder. Og det ønsker vi ikke at importere til Europa 휴대폰 문자 다운로드.

Bannon er ikke hvem som helst. Han er manden bag Trumps kampagne med alt, hvad det medfører af fake news, Cambridge Analytica og misbrug af data. Det er derfor meget bekymrende, hvis han vil bruge sine metoder til at påvirke det kommende valg til Europa-Parlamentet Chrome swf automatic download.

Der må aldrig herske tvivl om, at valgene herhjemme foregår ordentligt og gennemsigtigt. Og at det er danskerne, der afgør dem. Det skal hverken Rusland eller en mand som Bannon – med sin historik 타지아 프로그램 다운로드.

Fake news kan også kaldes, hvad det er. Løgn og misinformation. Og hverken dét eller misbrug af data er demokrati i vores bog. Men vi står over for en overhængende trussel om, at falske nyheder og misinformation rent faktisk kommer til at påvirke vores valg Piano Tile2. Og derfor er det så vigtigt, at vi siger fra over for sådanne metoder.

Vi oplever lige nu en medievirkelighed, hvor den etablerede presse, som er underlagt ansvarsregler og presseetik, mister terræn over for sociale medier og digitale platforme java blob file. Her har falske nyheder og misinformation i høj grad mulighed at trives og spredes. Det skaber ekkokamre, som er en stor udfordring for vores demokratiske samtale.

Det har vi som politikere et ansvar for at tage afstand fra, og det har medierne så sandelig også et ansvar for.

Vores valg skal afgøres på baggrund af en reel politisk debat og lødige argumenter. Ellers mister vi tilliden til det parlamentariske system. Og hvor er vi så henne? Tillid er helt afgørende i vores demokrati.

Af Linea Søgaard-Lidell, kandidat for Venstre ved Europaparlamentsvalget i 2019. Foto: Venstre.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar