17. oktober, 2019

Hvis Margrethe Vestager var en fodboldspiller…

Tags: , , , , , ,

Del
Hvis Margrethe Vestager var en fodboldspiller…

”Sport og politik skal ikke blandes sammen”. Den sætning hører vi tit – og ofte med en slet skjult henvisning til magtspillene i FIFA og UEFA. Her er de fleste nok enige om, at en række sager om korruption de sidste mange år har udfordret fodboldens fremmeste organisationer. Men selvom fodbold og politik ikke skal blandes sammen, så kan det faktisk give mening at bruge fodbolden til at forstå international politik lige nu 제너럴 제로아워 다운로드. Tag for eksempel spillet om EU’s topposter dette efterår. Her er Europa-Kommissionen i fuld gang med at blive sammensat af politikere fra alle EU’s lande under ledelse af det, man kunne kalde EU’s nye ”klubpræsident”, Ursula von der Leyen, fra Tyskland. Spørgsmålet er, om den kyndige fodboldfan faktisk vil kunne se paralleller mellem nogle af de vigtige kommissærer i den nye Europa-Kommission og nogle af de store fodboldstjerner fra samme land Kung Fu Panda Download? Jeg har forsøgt at parre tre nye EU-topposter med tre fodboldspillere.

Og lad os da starte med én af gengangerne i Europa-Kommissionen. Nemlig den vigtige, nye handelskommissær, irske Phil Hogan. Han får nemlig som sin nok fornemmeste opgave at skulle forhandle en god frihandelsaftale med briterne efter brexit. Det er en fordel med en bidsk irer på denne post, fordi der skal lægges arm med briterne efter brexit Band of brothers. Her minder Phil Hogans rolle i ikke ubetydelig grad om den gamle irske fodboldspiller, Roy Keane, der huserede på Manchester Uniteds midtbane i 1990’erne og starten af dette årtusinde. Kan I huske hans helt vildt kontante spillestil og syngende tacklinger, der godt kunne koste hans modstandere i den engelske fodboldliga et brækket ben eller to Download Bobo Sir? Ellers bare spørg norske Alf-Inge Håland, der nærmest fik smadret karrieren, efter han slog sig på Roy Keane i en ligakamp i april 2001. På næsten samme måde er der brug for Phil Hogan i handelspolitikken, fordi der er en politisk forventning om, at der ikke på nogen måde skal gives ved dørene over for briterne.

Rykker vi videre ind på kontinentet, får den hollandske vicepræsident, Frans Timmermans, også en meget fremtrædende rolle Download direct subtitles. Han har fået ansvar for det måske mest hotte politiske emne lige nu, nemlig klima. Her ønsker han at stå i spidsen for en total transformation af Europa til et CO-neutralt kontinent. Det bliver en massiv opgave for Timmermans, for det vil kræve en mindre revolution af den måde, der føres klimapolitik på i dag i Europa. Her får man tankerne hen på den hollandske landsholdstræner fra 1970’erne, Rinus Michels, der indførte totalfodbolden Download blizzard games. Og selvfølgelig ikke mindst Johan Cruyff. Spilleren, der blev inkarnationen af denne helt nye måde at spille fodbold på. Hvor mange andre af samtidens landshold havde spillere med faste positioner, betød totalfodbolden, at en spiller i princippet skulle kunne spille alle positioner. Et nybrud fra de meget taktisk prægede systemer andre steder, herunder den defensive italienske cattenacio-spillestil, der prægede tidligere tider. På samme måde skal Timmermans ud i en offensiv mission for at sætte Europa forrest i klimakampen og tænke klima ind på alle positioner i Europa-Kommissionen 피파 18 데모 다운로드. Her kan han hente taktiske greb i Rinus Michels offensive fodboldfilosofi, men det kræver også en teknisk udførelse som Johan Cruyff, hvis Europa skal levere nybrud på dette vigtige spørgsmål.

Hvad så med vores egen Margrethe Vestager. Er hun EU-politikkens svar på Michael Laudrup på grund af sin elegance? Peter Schmeichel, fordi hun på sikker vis står på mål for sine idealer og holder buret rent over for de store amerikanske techgiganter 익스플로러 8 풀 버전 다운로드? Eller er hun snarere en Jens Jørn Berthelsen – den lidt anonyme, men ekstremt driftsikre bolderobrer, der lader sine karismatiske kollegaer tage overskrifterne, men selv løser opgaverne til UG og spiller holdkammeraterne bedre? Tja. Den bedste sammenligning kan vi faktisk finde på vores stjernedygtige kvindelandshold. Her har vi nemlig en Pernille Harder, der i disse år ligger i verdenstoppen på grund af sin sublime teknik og stærke lederegenskaber King Invincible. Ovenikøbet spiller hun – ligesom Vestager – på et hold med tysk styring, nemlig VfL Wolfsburg. En klub, der ligger i delstaten Niedersachsen, hvor Ursula von der Leyen faktisk begyndte sin politiske karriere, inden hun blev indlemmet i den tyske forbundsregering. Ovenikøbet er Pernille Harder blandt de mest Twitter-aktive fodboldstjerner. Ligesom også Vestager også har brugt mediet ganske aktivt.

Nu skal vi som bekendt huske, at Kommissionen først skal godkendes endeligt af Europa-Parlamentet 영화 가면 다운로드. Ligesom i en fodboldkamp ser der ud til at være tre udskiftninger for Von der Leyen i forhold til hendes oprindelige startopstilling. For både den ungarske, rumænske og franske kommissær er blevet pillet af holdet – og skal nu erstattes af en holdkammerat. Det bliver spændende at se, hvor det hele lander. Nu er bolden i hvert fald givet op, og kampen bliver for kommissærernes vedkommende først fløjtet af i 2024, når en ny Europa-Kommission skal træde til.

Foto: Dansk Metal

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar