7. november, 2019

Hvordan kommer Brexit til at påvirke Europas forhold til USA?

Tags:

Del
Hvordan kommer Brexit til at påvirke Europas forhold til USA?

Af Asbjørn Frier, medlem af Europæisk Ungdom og Internationalt Udvalg i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)

Historisk set har Storbritannien en stærk tilknytning til USA, som startede helt tilbage fra De Forenede Staters dannelse 3d max 모델링. Fra Storbritannien udvandrede over 1 mio. migranter til USA, og USA er den dag i dag domineret af det engelske sprog og de britiske kulturelle og politiske værdier 구글어스 맵 다운로드.

Storbritannien var for få år siden verdens største imperium. Op mod 25% af hele verdens befolkning var i sin tid underlagt den engelske konge, og den viden ligger dybt i den amerikanske historie og amerikanerens opfattelsen af og respekten for England Respond 1994 18.

Europa efter 2.
verdenskrig

Frankrig blev reddet af USA efter krigen, og de var ikke med til møderne hverken før eller efter krigen, selvom de blev accepteret som en 4 Download 33 movies. magt, da Tyskland/Østrig blev delt mellem sejrherrerne efter krigen i 4 stykker mellem USA, England, Rusland og Frankrig. Denne besættelse/administration varede til starten af 50’erne Kickas2.
USA leverede store mængder af penge og materialer til Marshall-hjælpen til genopbygning af Vesteuropa. Tyskland var derfor fast allieret indtil 1955, men Frankrig blev aldrig rigtigt accepteret 울게하소서 다운로드. Berlin lå midt i den sovjetiske zone, og blev i en periode forsynet med alt via en amerikansk luftbro. Sovjetunionen og USA talte ikke sammen, og det blev starten på Den Kolde Krig, som varede til op omkring 1990 심플배경화면 다운로드.

Både USA og befolkningen (i hvert fald overklassen og de ældre) i Storbritannien tror stadig på ‘Great Britania’ og synger med på “Rule, Britannia!”

Efter den kolde krig har det britiske og det amerikanske forhold været meget tæt forbundet 오토 캐드 2014 무료 다운로드. Et meget stærkt eksempel var, da USA (uden FN-mandat) med militær støtte fra Storbritannien invaderede Irak. Her var forholdet til Tyskland og Frankrig anspændt i forhold til Irakkrigen timetable.

Trumps støtte til Brexit

I forbindelse med Brexit har den nuværende amerikanske præsident Trump åbenlyst støttet briternes løsrivelse fra EU Kyungqia. Han har samtidigt støttet Boris Johnsons kategoriske tilgang til Brexit, hvor han har udtalt sin begejstring for Boris Johnson. Omvendt har relationen til Tyskland (Merkel) og Frankrig (Macron) været meget anspændt. Trump fører handelskrig mod EU med protektionistiske tiltag i form af told. Han har samtidigt lovet Storbritannien handelsaftaler, når landet forlader EU. Det fortæller USA’s tidligere sikkerhedsrådgiver, John Bolton. Det er derfor meget spændende, hvorledes Brexit i England, som EU’s tidligere bro til USA, vil påvirke EU politisk og de økonomiske forhold til USA.

Ud over de økonomiske relationer mellem EU og USA, er der den politiske og kulturelle forbindelse. Her må man jo sige, at alene det, at USA og England har fællessprog og de tætte kulturelle sammenfald, står i nogen kontrast til de to store stater i EU, Frankrig og Tyskland. USA har aldrig forstået den tysk/franske måde at tænke på. Frankrig har altid værnet meget stærkt om de franske kulturelle institutioner, som f.eks. deres sprog og filmindustrien, for at forhindre en øget amerikanisering af samfundet. Det samme gør sig jo ikke i samme grad gældende i forholdet til engelsk kultur.

Der er derfor stor grund til at reflektere over, hvordan Englands rolle som brobygger til USA, nu vil påvirke EU, når England går efter Brexit. Samt hvilke tiltag EU bør gøre for at opretholde en god relation til USA for fremtiden. Kulturelt, politisk, økonomisk og militært.

Foto: Pixabay

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar