24. august, 2016

Hvornår er et nej et nej? Voldtægt til debat i Tyskland

Tags: , ,

Del

I 2012 var den tyske reality star Gina Lisa Lohfink i Berlin for at promovere et velgørenhedsarrangement. Gina Lisa Lohfink er kendt for at have deltaget i en række programmer i tysk fjernsyn herunder Germanys Next Top Model, og er hvad tyskerne vil betegne som en såkaldt “B-kendis”. Hun har desuden også lavet nogle sexvideoer som hun også er kendt for, og er generelt kendt som en der nyder at være i mediernes søgelys.
Fredag aften den første juni, gik hun ud og festede med sit crew, og sad og drak drinks i en privat afdeling på et diskotek. Diskoteket havde hyret en bartender der skulle bekymre sig om selskabet, og denne aften var det Sebastian C. der havde tjansen. Senere stødte en fyr Pardis F sizer 다운로드. til selskabet. Aftenen var god og det endte med at Gina Lisa Lohfink og Pardis F. tilbragte natten sammen på hendes hotel. Aftenen efter var Gina Lisa Lohfink igen på den samme natklub og festede sammen med sit crew. Det flød med alkohol, og de var alle i højt humør. Sebastian C. havde tjansen igen og Pardis F. kiggede forbi endnu engang. Omkring kl 24 ville Gina Lisa Lohfink gerne tilbage til hotellet og være lidt alene, og herfra sker der en række begivenheder, der nu er genstand for stor debat i Tyskland.

Gina Lisa Lohfink tilbragte denne nat i en lejlighed i Berlin med Sebastian C. og Pardis F. Hun husker ikke meget fra den nat og hun er overbevist om at hun udover at have fået rigeligt med alkohol, også må have fået nogle stoffer 포트리스2 레드 다운로드. Hun kommer tilbage til sit hotel dagen efter kl 16, hvor hendes crew har været voldsomt bekymrede for hende. Hun skal angiveligt have ringet til sin frisør og ven kl 12 samme dag, og have talt meget sløret og sagt mærkelige ting. De er egentlig bare glade for at se hende, og selvom hun er rystet, kan hun ikke rigtig huske hvad der er sket. Dagen efter tikker det ind med sms’er og emails på hendes managers telefon. Der skulle angiveligt cirkulere en sexfilm på sociale medier og på internettet af Gina Lisa Lohfink i selskab med to mænd.
De to mænd har filmet hvad der skete i lejligheden over flere gange Windows 7 Media Player. Nogle gange er det nat på klippene udenfor, andre gange kan der ses dagslys. Klippene er filmet over 12 timer, og viser Gina Lisa Lohfink i forskellige tilstande. På et klip sover hun, på et andet bevidstløs, på et tredje danser hun rundt. På det klip som sagen egentlig omhandler ses det hvordan Sebastian C. og Pardis F. har samleje med hende. På videoen høres det tydeligt at Gina Lisa Lohfink flere gange siger “Hör auf” der kan oversættes til “Stop” images without copyright. Hun ligger på en sofa, og drejer hovedet til side mens hun flere gange beder dem om at stoppe, og på hele sekvensen ser det ud som om at hun føler sig meget ubehagelig til mode.

De to mænd forsøgte ugen senere, at sælge videoen for op mod 100.000 Euro til forskellige redaktioner. Det lykkedes dem midlertidigt ikke, og flere redaktører meldte dem til politiet, da de var overbeviste om at der var tale om en voldtægt på videoen. Men de to mænd delte imidlertid videoen, og den blev gjort tilgængelig på internettet, blandt andet på pornosiden Pornhub, hvor den er blevet set over en million gange, inden den fredag d 워킹데드 시즌7 다운로드. 10 juni blev slettet fra siden. Videoen er dog stadig tilgængelig på andre sider, der ikke valgte at gøre det samme.
Tilbage i juni 2012 ser Gina Lisa Lohfink videoen og er i chok. Hun kan slet ikke genkende sig selv på videoen og ser at hun flere gange beder dem om at stoppe og begynder så småt at huske hvad der er sket natten forinden. Hun bryder sammen, og melder sagen som en drug-rape. Hun er sikker på at hun har fået stoffer i sin drink, for hun kan ikke rigtig huske noget, og har haft en lignende følelse en anden gang hun havde taget stoffer da hun var yngre next email attachment. Hun bliver afhørt, og en måned efter ransager politiet begge mænds lejligheder. Der bliver også taget en toksikologisk blodprøve på Gina Lisa Lohfink, men den viser sig at være negativ. Hendes advokat protesterer, eftersom den blodprøve er taget for lang tid efter til at eventuelle stoffer kan spores. Hun bliver også afhørt af politiet hvor hun fortæller om hvad der skete i weekenden.

Efter en længere efterforskning kom Sebastian C. og Pardis F. for retten i 2014. De blev begge idømt bøder for at distribuere videoen, men blev frikendt for voldtægt, da retten ikke fandt det bevist at hun havde sat sig aktivt til nødværge eller at de havde truet hende med vold eller slået hende 고구려 모드 다운로드. Herefter blev det hele vendt på hovedet. Gina Lisa Lohfink blev anklaget for falsk anklage, og fik dagbøder der løber op i 24.000 Euro. Hun fastholdte at hun var blevet voldtaget, og nægtede at betale pengene. Til en tv-station sagde hun, at hun hellere ville sidde i fængsel, end at betale denne bøde.

Nu kører retssagen om de 24.000 Euro. Det handler ikke om skyld for voldtægten, men om at hun skal betale pengene. Anklageren mener ikke at det er bevist at de to mænd voldtog hende, og lægger blandt andet til grund, at Gina Lisa Lohfink ikke er blevet slået eller truet med vold, og det ikke var blevet bevist at hun havde fået hældt stoffer i sin drink web games. Det har skabt en voldsom debat, fordi det er meget tydeligt at Gina Lisa Lohfink ikke bryder sig om situationen og beder dem om at stoppe verbalt.
Retssagen har indtil videre desuden været meget tumultagtig. Tre tilhørere havde i smug filmet retssagen og måtte smides ud. På vejen ud råbte de at Gina Lisa Lohfink var en luder, og det fik i øvrigt ingen konsekvenser da de tyske myndigheder hverken konfiskerede deres telefoner eller registrerede deres identitet. Gina Lisa Lohfink blev meget berørt, og løb ud på et toilet og måtte efterfølgende have psykologisk førstehjælp, inden sagen kunne fortsættes i Amtsgeicht Berlin, der forventes at falde en endelig dom over Gina Lisa Lohfink i slutningen af måneden Good Morning President.
Debatten raser for fuld blus i de tyske medier. Flere der har set videoen deler ikke statsanklagerens opfattelse af at der ikke var tale om en voldtægt, og stiller spørgsmålstegn ved juraen. Hvorfor er det i orden at have sex med en kvinde der helt tydeligvis er meget påvirket, men som stadig siger nej meget tydeligt? Hvorfor har en portal som Pornhub, der er veletableret, ikke for længst slettet en video hvor en kvinde meget tydeligt siger nej? Hvorfor tager man ikke en kvinde seriøst, blot fordi hun er semikendt og tidligere har lavet frivillige sexvideoer?
Feminister, kendte og mange andre giver i disse dage deres støtte til Gina Lisa Lohfink under hashtagget #TeamGinaLisa, hvor de giver hende deres uforbeholdne støtte, og flere politikere mener at man skal reformere loven om voldtægt, så kvinder ikke skal være bange for at blive anklaget for falsk anklage hvis de skulle udsættes for voldtægter, uden at have sat sig fysisk til modværge Windows 10 Enterprise Download. Hovedpersonen selv er meget rørt, og har i interviews takket for den store opbakning. Sebastian C og Pardis F. har ikke ville udtale sig om sagen i de tyske medier, men deres advokat mener at de er ofre for en hetz.

Der falder dom d. 27. juni.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar