10. februar, 2020

Johan Moesgaard: Stem ”ja tak” til mere handel med Vietnam

Tags: , , ,

Del
Johan Moesgaard: Stem ”ja tak” til mere handel med Vietnam

Mens mange danskere holder vinterferie, ruller den politiske mølle i Strasbourg for fuld kraft. Her er EU-politikerne samlet til session med mange emner på dagsordenen Download chord ringtones. Ét af dem er den handelsaftale, som sidste sommer blev forhandlet på plads mellem EU og Vietnam. Denne tid på året er faktisk ikke den værste at besøge Vietnam på 롤 맥 다운로드. I hvert fald ikke, hvis man vil undgå den såkaldte ”monsun”, der senere i sommerhalvåret skyller ind over landets 100 millioner indbyggere med store nedbørsmængder ebs vod. Mens monsunen lader vente på sig, er der måske desværre til gengæld optræk til en lille vinterferie-storm omkring EU’s handelsaftale med Vietnam 컴장부 다운로드.

En aftale, der gavner klima og arbejdspladser

Handelsaftalen er i sig selv ganske god. Aftalen mellem EU og Vietnam betyder nemlig, at knap to tredjedele af EU’s eksport til Vietnam og lidt over to tredjedele af Vietnams eksport til EU vil være toldfri fra dag ét Download 3D Max. Tolden på mad, medicin og maskiner vil derfor stort set forsvinde. Det er en fordel for begge parter – og kan som ekstra bonus skabe nye arbejdspladser her til lands movie makeover. Tænk bare på handelsaftalen med Sydkorea, der allerede har skabt over tusind arbejdspladser i vores lille Kongerige. De foreløbige beregninger tyder på, at der er mindst en lille milliard kroner ekstra i danske eksportindtægter sammenlignet med 2018, når aftalen med Vietnam bliver fuldt indfaset 안드로이드 팟 캐스트 다운로드.

Samtidig kan gode danske produkter gøre god gavn i Vietnam.
Det vietnamesiske væksttog buldrer derudad med høje vækstrater, og med en
stigende produktion derude følger også en forpligtelse til at håndtere miljø,
klima, spildevand og rent drikkevand på en ordentlig måde 새벽의 호위 다운로드. Derfor er det win-win,
hvis vi fra dansk side bedre kan sende grønne produkter, pumper, vindmøller og
energiteknologi til Vietnam. Det skaber arbejdspladser og hjælper Vietnam med
den helt nødvendige grønne omstilling powerpoint 2010 무료 다운로드.

Handelspolitikkens dilemmaer

Men handelsaftaler indeholder også dilemmaer. Nogle kræfter i Bruxelles ønsker faktisk helt at bremse aftalen Download Catch ghosts. For selvom aftalen forpligter Vietnam på Parisaftalen og på at styrke lønmodtagerrettigheder, så ændrer aftalen ikke på, at der også i fremtiden kan være udfordringer med Vietnams behandling af lønmodtagere. Kritikere peger blandt andet på, at Vietnam for eksempel stadig mangler at underskrive to ILO-konventioner. De protektionistiske kræfter rundt omkring i Europa opfordrer derfor til, at EU spænder ben for aftalen – muligvis midlertidigt. Her er der grund til at kigge lidt grundigere i aftalen. For heldigvis er der lagt en plan for, at Vietnam underskriver de to konventioner om tvangsarbejde og foreningsfrihed i henholdsvis 2020 og 2023. Ligesom aftalen kan understøtte de progressive kræfter i Vietnam, som ønsker reformer og ønsker at fremme menneskerettigheder. Vietnam vender i hvert fald næppe rundt på en tallerken og løser alle deres problemer med behandling af lønmodtagere, hvis vi fra Europas side lægger armene over kors og lader være med at handle med dem.

Aftalen er altså med til at trække Vietnam i den rigtige retning, selvom den ikke løser alle tænkelige problemer i morgen. For sådan er det med handelsaftaler. Selvom de trækker vores partnere i den rigtige retning på handel, grøn omstilling og lønmodtagerrettigheder, så løser vi ikke alle verdens problemer med et trylleslag. Den erkendelse er vigtig for de danske EU-politikere, når de denne uge skal stemme i Strasbourg. I Dansk Metal opfordrer vi danske politikere til at stemme klart “ja tak” til mere handel med Vietnam.

Foto: Dansk Metal

  1. Pingback: Thomas Søby og Johan Moesgaard fra Dansk Metal: EU’s handelsaftaler kan levere de rigtige svar for vores kontinent « RÆSON

    […] Når den er fuldt indfaset, vil aftalen for Danmark alene kunne øge vores eksport til Vietnam med en lille milliard danske kroner sammenlignet med 2018. Aftalen muliggør, at vi kan sende danske produkter som mad, medicin og […]

Skriv en kommentar