20. december, 2017

Kebabsagen kan blive en bjørnetjeneste

Tags: ,

Del
Kebabsagen kan blive en bjørnetjeneste

Fra slutningen af november og indtil midten af december var kebabkød et yderst sprængfarligt emne i EU. Og det de blå vil kalde en sejr, kan i værste fald vise sig at blive en bjørnetjeneste for kebabindustrien 윈도우 10 1703 다운로드.

For at summere historien op: Europa-Kommissionen havde foreslået at tillade tilsatte fosfater i ’frosne vertikale kødspid’ Raon Secure. Det vil især sige kebab, shawarma og gyros. Det fik mig til at lave en indsigelse i Europa-Parlamentets udvalg for fødevaresikkerhed.

De tilsatte fosfater var i forvejen ikke tilladte i kødet, derfor ville en indsigelse mod at tillade fosfaterne ikke betyde noget for kødet 문자음 다운로드. Med andre ord ville det være status quo. Grunden til at jeg lavede indsigelsen var, at fosfaterne er mistænkt for at påvirke menneskers sundhed negativt 알집 앱 다운로드. For eksempel er der mistanke om, at fosfaterne giver en forhøjet risiko for hjertekarsygdomme. Og i løbet af 2018 kommer EU´s agentur for fødevaresikkerhed faktisk med en vurdering af, om fosfater er skadelige Rudderis. Den vurdering ville jeg gerne læse, inden jeg synes, vi i EU skal give tilladelse til at tilsætte dem.

Konservative og DF sikrer fosfater tilsat kebabkød
Desværre betød en smædekampagne fra særligt Europa-Parlamentets store konservative gruppe (EPP), at historien nu blev, at EU var ude på at forbyde kebab 몬스터호텔 더빙 다운로드. Særligt i Tyskland blev historien stor, fordi 80% af al kebabproduktion foregår der. Og da Europa-Parlamentet i december skulle stemme om fosfaterne skulle tillades eller ej, manglede vi blot 3 stemmer for at forhindre at fosfaterne tilsættes 크로스오버 모니터 드라이버 다운로드. De konservative fik bl.a. hjælp fra ECR-gruppen, hvor Dansk Folkepartis tre medlemmer sidder. De kunne altså have sikret, at forbrugerne fortsat kan spise kebab uden tilsatte fosfater 스푼 라디오 다운로드. Men sådan blev det altså ikke.

Særligt for det tyske medlem, der kørte den falske kampagne i medierne, var tilladelsen til at tilsætte fosfat en sejr 다시 보기 다운로드. I følge hende ville status quo være lig med at tusindvis af arbejdspladser ville være truede. Men jeg tror hun har gjort kebabindustrien en bjørnetjeneste Office 2013 iso download. De tilsatte fosfater hjælper givetvis kebabben med at binde kødet bedre sammen. Til gengæld tror jeg, at den store fokus på fosfaterne betyder, at flere forbrugere vil overveje, om de vil have en kebab eller ej. Jeg siger ikke, at det sker. Men det er da en overvejelse værd, om det var i kebabindustriens interesse.

Jeg er i hvert fald ikke sikker på, jeg skal have kebab det næste års tid.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar