5. oktober, 2017

Kommissionen langer ud efter Ryanair

Tags: ,

Del
Kommissionen langer ud efter Ryanair

Sent tirsdag aften var EU’s kommissær for transport, Violetta Bulc, på besøg i Parlamentet i kølvandet på Ryanairs mange fly aflysninger og efterfølgende tvivlsspørgsmål om passagerernes ret til kompensation, refundering og ombooking.

Af Ole Christensen, EU-parlamentariker (S)

Kommissæren slog helt klart fast, at Ryanair som alle andre flyselskaber selvfølgelig skal overholde den gældende lovgivning på området.Det glæder mig, at Kommissionen endelig stikker til Ryanair. Det skal ikke være til diskussion, at de skal overholde lovgivningen. Hele forløbet viser, hvor åleglatte Ryanair er, og det er som om, at deres forretningsmodel simpelthen ikke passer sammen med europæiske regler.

Ryanair har givet sig en smule siden aflysningerne. Blandt andet har de tilbudt at ombooke deres passagerer med andre flyselskaber, som de først havde nægtet. Retten til at blive ombooket, når et fly er aflyst, står sort på hvidt i EU-lovgivningen. Men alligevel prøver Ryanair at gradbøje reglerne ved kun at tilbyde ombookning med en håndfuld andre lavprisselskaber. Bulc kom også ind på de dårlige vilkår, som Ryanairs ansatte arbejder under. Hun præsenterer næste år en luftfartsstrategi med sociale aspekter. Og så kommer Kommissionen med en undersøgelse af blandt andet piloters sociale forhold.

Ryanair viser sig som en gennemført skidt knægt. De er ligeglade med deres ansatte, og de er ligeglade med deres passagerer. Jeg vil presse på for, at Kommissionen for alvor tager Ryanairs lidt for smarte forretningsmodel alvorligt. Flybranchen skal ikke være et sted, hvor man konkurrerer på laveste fællesnævner på alle områder.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar