12. juni, 2017

Macron giver håb om forandring – i Frankrig og i Europa

Tags: , , , , , ,

Del
Macron giver håb om forandring – i Frankrig og i Europa

Efter den første runde af det franske parlamentsvalg tyder alt på et stort flertal til Macrons parti La République En Marche og ren nedtur til Le Pen. Op mod to tredjedele af nationalforsamlingen står til udskiftning og heldigvis ser det ud til at der kommer mange flere kvinder om bord. For Le Pen og hendes højre-bevægelse ser valget til gengæld ud til at ende katastrofalt med tilbagegang på alle fronter 우리가 계절이라면 다운로드.

Af Pia Olsen Dyhr, partileder SF

Med valget af Emmanuel Macron som den yngste præsident siden Napoleon, kommer der måske nye boller på løgsuppen i Frankrig. Macron har fra sin første dag i embedet signaleret, at der skal store forandringer til på alle niveauer i det franske samfund. De store gamle partier har siddet på flæsket i Fransk politik de seneste mange årtier og det har med tiden fået den politiske elite i Paris til at udvikle sig til en regulær fætter-kusine-fest My Home Entertainment Room 4. F.eks. blev Macrons modstander, republikaneren François Fillon, under valgkampen anklaget for at have haft både kone og to børn på lønningslisten. Det er blandt andet den slags indavlet politisk kultur Macron ønsker at gøre op med en gang for alle.

Men det er ikke kun i toppen af Fransk politik den er gal glass korean subtitle. Vi har gennem de senere år været vidne til et mistrøstigt, splittet Frankrig, der med kæmpe gæld, massive integrationsproblemer og tårnhøj ungdomsarbejdsløshed er uendeligt langt fra tidligere tiders grandeur – samtidig befinder Frankrig sig nu på andet år i undtagelsestilstand. Med andre ord, står Macron som nyvalgt fransk præsident foran en kolossal opgave.

Macrons parti La Republique en Marche, fik to tredjedele af stemmerne ved præsidentvalget, på trods af Macron aldrig selv har været valgt til et offentligt embede stl file. La Republique en Marche blev dannet i april 2016 og debuterer således ved det igangværende parlamentsvalg. Selvom vi endnu har det endelige resultat af parlamentsvalget til gode, tyder meget på, at La République en Marche kommer til at stå så stærkt, at vejen kan være banet for de nødvendige reformer af den forkølede franske økonomi, som Macron har varslet.

Stærke internationale ambitioner
Der ligger et stærkt symbol i at Macron brugte sin første dag i præsidentembedet på at besøge den tyske kansler Merkel EyeCamera3.0. Den tysk-franske akse, der siges at drive EU-samarbejdet fremad, har været dysfunktionel i det meste af et årti, men med valget af Macron kan der være forandring og fornyelse på vej. Merkel og Macron diskuterer for eksempel reformer af Eurozonen og forstærket samarbejde om finanspolitik og forsvar – områder hvor vi i Danmark har undtagelser, som kan give os besvær fps 모바일 다운로드. Det er derfor vigtigt vi i Danmark får taget en god debat om hvor hensigtsmæssigt vores forsvarsforbehold egentlig er. Alt tyder på at udviklingen på dette område kommer til at gå stærkt de kommende år.

Også i forholdet til Rusland har Macron fra første færd gjort sig bemærket: Under sit møde med Putin forleden, sagde han klart fra overfor russiske forsøg på indblanding i den franske valgkamp og adresserede i klare vendinger medierne Russia Today og Sputnik, som han beskyldte for at være fulde af løgn Watchdog.

Next stop 2022
Franskmændene har med Macron valgt håbet og fremskridtstroen fremfor den tilbageskuende og hadfyldte nationalisme som Marine Le Pen dygtigt har gjort til sin sag. Det er selvfølgelig bekymrende, at op mod en tredjedel af vælgerne stemte på Le Pen til præsidentvalget, men overordnet er signalet klart: Håb om forandring og tro på fremtiden Oracle db. Det bør selvfølgelig bekymre, at så mange franskmænd foretrak sofaen, både under præsidentvalget og parlamentsvalgets første runde, og man skal huske på at Macrons succes i høj grad handler om et fravalg at det etablerede politiske system og dets partier.

Med en klar opbakning til forpligtende internationalt samarbejde gennem et styrket EU og NATO udgør Macron et tiltrængt friskt pust i Frankrig og på den Europæiske scene it as a serre. Jeg tror han vil være progressiv på klimapolitik, menneskerettigheder og investeringer, men han har utvivlsomt lagt et enormt forventningspres på sig selv, ved at tale om fornyelse og forandring i et land, der er notorisk kendt for at have meget svært ved fornyelse og forandring.

Selvom der er uendelig langt fra udkants-Frankrig til Bruxelles, må og skal Macron bygge bro. Hvis ikke han leverer resultater og arbejdspladser, vil de frustrerede franske vælgere stå i kø for at give højrefløjen nøglerne til Élysée-palæet ved præsidentvalget i 2022 802.11 n wlan 드라이버 다운로드.

Pia Olsen Dyhr, (f.1971), medlem af Folketinget og formand for SF. Forhenværende Handels-, og Transportminister. Foto: Steen Brogaard for Folketinget.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar