13. september, 2019

Marianne Vind: EU-kommissionen er en blandet buket med roser og tidsler

Tags: , ,

Del
Marianne Vind: EU-kommissionen er en blandet buket med roser og tidsler

For lige godt to måneder blev Ursula von der Leyen først udpeget af de europæiske regeringsledere og efterfølgende godkendt af EU-parlamentet som ny formand for EU-kommissionen 맥북 스카이프 다운로드. Nu har hun sat navne og områder på de 27 kommissærer, som skal gøre hende selskab i kommissionen. 

På nogle områder kan man sige, at EU-kommissionen er en europæisk pendant til vores regering herhjemme, hvor hver kommissær kan forstås som en europæisk minister med et særligt ansvar 쇼핑왕루이 다운로드. Derfor var udnævnelserne ventet med stor spænding – og fra både et dansk og et socialdemokratisk perspektiv er der flere ting at glæde sig over. 

Selvom Ursula von der Leyen er konservativ, så er der hele 10 socialdemokratiske politikere med på hendes liste over kommissærer weka 다운로드! Det er faktisk 15 år siden, at der sidst sad så mange socialdemokrater med ved bordet, når kommissionen skulle diskutere lovgivning og formulere lovforslag på vegne af hele EU 뽀로로 mp3 다운로드. Så det er i sig selv en rigtig god nyhed!

Men ikke nok med at socialdemokrater kommer til at udgøre mere end en tredjedel af alle de nye kommissærer – de kommer også til at indtage nogle tunge poster quiet mp3. Eksempelvis kommer hollænderen Frans Timmermanns til at stå i spidsen for den grønne omstilling, mens italieneren Paolo Gentiloni skal styre den økonomiske politik, og Nicolas Schmit fra Luxembourg får ansvar for beskæftigelsesområdet. 

Særligt Schmit bliver en vigtig allieret i kampen for at undgå Ursula von der Leyens plan om at indføre mindstelønninger, men jeg glæder mig over, at Nicolas Schmit trods alt har sagt meget tydeligt, at EU skal respektere de nationale modeller for, hvordan løn- og arbejdsvilkår forhandles. 

Fra et dansk perspektiv er det også skønt, at Margrethe Vestager får en så fremtrædende og indflydelsesrig post 유즈키 유카리 보컬로이드 다운로드. Hun bliver en af de tre ledende næstformænd, og i denne egenskab skal hun løfte opgaven med at ruste EU til en digital fremtid, og i tillæg til dette skal hun fortsætte som konkurrencekommissær. 

Det pynter desuden på kommissionen, at Ursula von der Leyen har lagt nogle meget tydelige politiske prioriteter frem 포트리스 2 레드 다운로드. Hun vil have, at kommissionen får EU til at gå forrest i kampen for at forme den tid, vi lever i – med alt hvad det indebærer af nye trusler og muligheder ift 윈도우 xp 서비스 팩 2 다운로드. store dagsordener som digitalisering, klima og geopolitik. Det er glædeligt, for selvom vi ikke er enige om alt, så er tydelige udmeldinger udgangspunktet for, at vi kan diskutere retningen! 

Derudover får vi for første gang i historien en kommission med (næsten) lige mange kvinder og mænd – 13 kvinder og 14 mænd er der på listen 스카이 림 asx 다운로드. Det var på sin vis også forventet, for det var et af Ursula von der Leyens første løfter, så jeg glæder mig over, at det nu ser ud til at lykkes 말해줘 다운로드!

Men der er selvfølgelig også personer i den nye kommission, som bør vække skepsis. Eksempelvis har den ungarske kommissær fået ansvaret for den europæiske naboskabspolitik og udvidelser – selvom han som justitsminister under Viktor Orbán har været med til at underminere demokratiet i sit hjemland! Det giver sig selv, at det er problematisk. Også den polske kommissær med ansvar for det europæiske landbrug bør vække undren, fordi han er en del af det parti, som har været med til at rulle demokratiet i Polen tilbage i de senere år. 

Kommissionen er altså lidt af en blandet buket med roser såvel som enkelte tidsler. Sådan er det jo ofte i politik – og især i europæisk politik! – hvor mange ideologiske og nationale hensyn skal afstemmes. Nu må vi se, hvordan den samlede kabale ser ud på den anden side af de høringer, som skal afholdes i EU-parlamentets udvalg her i slutningen af september og starten af oktober. Her kan vi parlamentarikere stille spørgsmål til kommissærkandidaterne, og i sidste ende er det os, som vurderer, om vi har tillid til at de kan løse den opgave, de er blevet stillet. Der er tradition for, at høringerne byder på benhårde spørgsmål og for alvor presser kandidaterne til at dykke ned i substansen og komme med forpligtelser, så vi efterfølgende kan holde dem fast på deres løfter. 

Under alle omstændigheder er jeg optimistisk omkring den samlede pakke, hvor der både er dansk indflydelse, tunge poster til socialdemokrater og ligestilling mellem mænd og kvinder. Det lover godt for de næste fem års arbejde i EU. 

Foto: Marianne Vind

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar