28. maj, 2020

Mindsteløn er stadig på bordet – Danske MEP’ere og fagbosser frygter for den danske model

Tags:

Del
Mindsteløn er stadig på bordet – Danske MEP’ere og fagbosser frygter for den danske model

Af Mads Hvidbjerg, AOF Danmark

Onsdag den 27. maj fremlagde Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, Kommissionens opdaterede bud på et budget for perioden 2021-2027 naver TV videos. Kommissionen vil blandt andet hæve EU-budgettet til 8.200 milliarder kroner og oprette en genopretningsfond på 750 milliarder euro, der skal hjælpe de hårdest ramte lande ud af coronakrisen Download crontab.

Heraf foreslår Kommissionen at yde 250 milliarder euro som lån, mens de resterende 500 milliarder skal gives som direkte tilskud eller lægges oven i det tidligere foreslåede budget pixel art designs.

Mindstelønsforslaget er en tidsel

Ved samme lejlighed fremlagde Ursula von der Leyen Kommissionens opdaterede arbejdsplan for 2020 최신영화 무료 다운로드. Og ud over endnu en gang at forpligte sig til at arbejde for digitalisering og grøn omstilling, slog Kommissionen i den opdaterede arbejdsplan ligeledes fast, at planerne om en europæisk mindsteløn på ingen måde er skrinlagt 즐겨찾기 다운로드.

Dét har fået flere danske politikere og fagforeningsledere op af stolen. Pludselig tyder noget nemlig på, at kampen imod den fælles mindsteløn endnu ikke er endegyldigt vundet.

Det danske medlem af Europaparlamentet, Niels Fuglsang (S), skriver eksempelvis på Twitter, at ”Skidt er idéer om fælles mindsteløn. Det vil jeg holde skarpt øje med.”

Dansk Folkepartis Peter Kofod følger ligeledes op: ”Selv hvis der ikke er argumenter nok for regeringen til at sige nej [til den opdaterede plan, red.], så må det da være det, at kommissionen gentager ønsker om minimumsløn (der vil smadre den danske model). Hård kost! Som skrevet: Kommissionens forslag er helt uacceptabelt.”

Fagbevægelsen melder klar til kamp

Også i fagbevægelsen er man oppe på dupperne i kampen mod en fælles mindsteløn.

Bente Sorgefrey, der er
næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, er skeptisk over for
mindstelønsforslaget i Kommissionens opdaterede arbejdsplan, og i en artikel på
Fagbevægelsens Hovedorganisations hjemmeside kalder hun forslaget for ”en
tidsel.”

I Dansk Metal har Kommissionens arbejdsplan da også fået EU-chef, Johan Moesgaard, til at tage skarp afstand fra et mindstelønsdirektiv på Twitter:

”Det er hammerærgerligt, at Kommissionen tager mindstelønsideen med ind i genopretningsplanen. Der hører den ikke hjemme. Faktisk hører et EU-mindstelønsinitiativ ikke hjemme nogen steder. Det har vi i Dansk Metal også påpeget,” skriver han.

Mads Hvidbjerg

Student i AOF's EU-oplysning. Studerer desuden jura på Københavns Universitet og er politisk aktiv i min fritid.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar