11. august, 2020

Næstformand for Europabevægelsen: EU skal indføre sanktioner mod Hviderusland

Tags:

Del
Næstformand for Europabevægelsen: EU skal indføre sanktioner mod Hviderusland

Af Jens-Kristian Lütken, næstformand for Europabevægelsen                                         

Efter 26 år med Aleksandr Lukasjenko som Hvideruslands enevældige leder har befolkningen fået nok Nayana mp3. Overalt i den tidligere sovjetrepublik er befolkningen gået på gaden. Befolkningen er vant til, at valgene er snyd og bedrag, men nu er det nok for den plagede befolkning 로스트 시즌1 다운로드.

Tidligere har præsidenten nydt stor opbakning hos den ældre del af befolkningen og på landet. Det skyldes den samfundskontrakt, som der har været mellem befolkningen og Lukasjenko World at Arms. Han har sørget for en nogenlunde levestandard og en større grad af lighed sammenlignet med nabolandene Rusland og Ukraine.

Til gengæld har befolkningen skullet blande sig uden om politik 인피니티워 예고편 다운로드. Med en skrantende økonomi og en aparte håndtering af coronakrisen, så er den tillid i høj grad eroderet. Præsidenten har hævdet, at corona blot er noget hysteri og i øvrigt kan kureres med vodka og saunabesøg Download cisco iOS images. Alt imens har den hviderussiske befolkning kunnet se på russisk tv, at Putin har taget corona meget seriøst og lukket store dele af samfundet ned. Man kan beskylde Putin for meget, men han er ikke just hysterisk.

Dertil kommer at oppositionen har brugt de seneste år på at rejse fra landsby til landsby for at tale med befolkningen. Tidligere har oppositionen været centeret omkring hovedstaden Minsk og mere intellektuelle miljøer, men med det her valg har oppositionen gjort et indhug i Lukasjenkos base af landlige og ældre vælgere.   

Det er på den baggrund, at vi nu ser de største demonstrationer i landets historie. Lukasjenko er ikke håndsky i forhold til at bruge vold for at bevare sin magtposition, og derfor ser vi et meget hårdhændet svar på de mange demonstrationer over hele landet. Med nyheden om at Lukasjenkos hovedudfordrer Svetlana Tikhanovskaja er draget i eksil i Litauen, så er kampen for frihed i Hviderusland kommet ind i en ny fase.

Der er brug for et massivt pres fra EU, hvis de tusindvis af anholdte skal løslades, og hvis der skal være noget håb om forandringer. Det er kun EU, der kan gøre det, for USA har mistet interessen for Hviderusland og har kun udsendt forkølede opfordringer til at regimet skal afholde sig fra vold. Det står i skarp kontrast til både den tidligere præsident Bush og navnlig senator John McCain som personligt var meget optaget af Hvideruslands situation. Bolden ligger hos EU, og heldigvis har vi mulighederne for at lægge pres på regimet i form af smarte sanktioner over for regimets nøglepersoner. Det er sådan set bare at gå i gang og tage ansvar.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar