28. november, 2016

Ny kurs for EU behøves!

Tags: ,

Del
Ny kurs for EU behøves!

For et par dage siden blev vi lidt klogere på, hvad omkostningerne forventes at blive for briterne for at forlade EUs indre marked. Ud over markant lavere vækst i de kommende år, en regning på 520 milliarder kr.(!) som direkte konsekvens, samt et endnu større fald i levestanderne og pres på lønningerne end efter krisen i 2008 surface 용 복구 이미지 다운로드. Og her har vi endnu ikke medregnet alle de indirekte omkostninger.

For mig at se, er det en direkte syg tanke når Enhedslisten og Dansk Folkeparti ønsker, at Danmark skal følge i briternes fodspor og forlade EU 금연매니저 다운로드. Det er et gamble med Danmark og danskernes leveforhold som burde få alle op af stolene. MEN det ændrer ikke ved, at EU har et enormt behov for en anden og bedre politisk kurs og for reformer pgadmin 3. Det er den debat, vi i Socialdemokratiet er dybt optaget af.

Det er ikke et spørgsmål om ja eller nej til EU, men om hvilken politik der skal føres og for hvem
For en lille måned siden skrev jeg denne kronik om, hvad det er for fundamentale problemer i Europa, der er ved at rive kontinentet og befolkningerne fra hinanden 더존icube 다운로드. Opbruddet kalder på en anden politisk kurs. Det fulgte Mette Frederiksen op med denne glimrende kronik i sidste uge med forslag til løsninger på og en glimrende analyse national gymnastics music. Og i dag har Henrik Sass fulgt op på det i dette interview i Berlingske 오라클 10g express 다운로드.

Både journalister og politiske med- og modstandere vil enormt gerne forsimple budskaberne til et spørgsmål om, at Socialdemokratiet nu vil være “EU-kritiske” Soiel Praise. For logikken er, at man kan ikke kritisere den politiske kurs uden at skade hele projektet. Det er for mig at se både en fordummende og i virkeligheden dybt skadelig tilgang til en kritik, der til syvende og sidst handler om det politiske indhold og kursen for Europa 신규가입 다운로드.

Jeg er glødende tilhænger af EU
Jeg mener vi bedst løser de største af tidens grænseoverskridende problemer i fællesskab. Men jeg har i det seneste årti været både uenig og frustreret over min daværende partiledelses unuancerede tilgang vigtige EU-spørgsmål 시네마 4d 다운로드. Det vigtige var at være “så tæt på kernen” som muligt og i øvrigt følge den udvikling et blå-sort flertal i nationalstater, Kommission og Parlament ellers satte logic puzzles. Med hovedløs undtagelse af støtten til Finansskatten.

I Socialdemokratiet vil vi insistere på at diskutere hvad EUs rolle er, og hvor der bedst kan føres en bedre politik, der knækker skattely, satser på grøn omstilling, skaber job, sikrer lønmodtagernes lønninger og rettigheder, og som investerer i det vi skal leve af i fremtiden.

Det handler ikke om at være “EU-kritisk”. Men hvis man læser artiklerne, herunder Sass’ interview fra i dag, så handler det om at gøre op med den nyliberalistiske kurs, det handler om at bekæmpe ræset mod bunden for skattesatser og lønninger, det handler om at gøre op med tanken om at målet er “en stadig snævrere union”.

Det sidste års tid er jeg dagligt gået i seng med en dyb bekymring for fremtiden. Men jeg er grundlæggende optimistisk, da jeg kan se at stort set alle de massive udfordringer vi står med i den vestlige verden kan løses med en stærkere socialdemokratisk kraft. Jeg er ukuelig i troen på, at uligheden kan knækkes, at vores børn kan få en fremtid med flere og bedre muligheder.

Jeg glad for den helt afgørende og nødvendige rejse mit parti er på, og jeg er ydmyg over at få lov til at være med til at påvirke kursen.

Peter Hummelgaard Thomsen, MF(S) er EU-ordfører for Socialdemokratiet

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar