18. april, 2019

Opgiv Dannevirke. Igen.

Tags: , , , , , ,

Del

Af Rasmus Andresen og Peter Westermann, grønne Europa-Parlamentskandidater for hhv. Die Grünen og SF

I dag er det Dybbøldag spss trial. En dag, vi begge lægger mere vægt på end de fleste. For den ene af os, Peter med det tyskklingende efternavn Westermann, men som er født og opvokset i Danmark, skyldes det en stor kærlighed til historie 어도비 본명조 다운로드. For den anden af os, Rasmus med det danskklingende efternavn Andresen, skyldes det at han er vokset op i det danske mindretal i Tyskland.

Det er dog i dag de færreste, der mindes Dybbøldag i dag everyday Gothic fonts. Og det er vel også ganske fint, for det er trods alt 155 år siden, at skanserne blev stormet og den håbløse situation, Danmark havde rodet sig ud i, fandt sit klimaks 자바 텍스트 파일 다운로드. Og endnu vigtigere: Fjendskabet mellem Danmark og Tyskland har i mange årtier været erstattet af venskab og samarbejde, med den Europæiske Union som rammen om solidaritet på tværs af grænsen Download 130 of Yoon Myung-jo. En union, der voksede frem i erkendelsen af, at nationalstaterne ville kunne blomstre i sikkerhed gennem samarbejde.

Det er nærmest trivielt at fastslå EU som et fredens projekt 그래픽카드 무료 다운로드. Det har det været og skal det fortsat være. Der skal også være et nyt og mere aktuelt projekt for EU i dag. Vi stiller begge op til Europa-Parlamentet – på hver vores side af den danske grænse, men for samme parti, De Grønne 오파츠 다운로드. Nationalt for hhv. Die Grünen og Socialistisk Folkeparti. For os handler EU i dag om mere end fred og frihandel. Det handler om forpligtende samarbejde om stort set alt Mobile Battleground Hack Download. Og om alt det vigtigste, ikke mindst klimaet, som udgør den største trussel mod vores verden i dag. Naturen er en anden sag, der bør styrkes i EU.

Her har den danske regering med sit vildsvinehegn truffet et valg, der ikke alene skader naturen, men også samarbejdet over grænsen Download CryptoLocker. Flensborg byråd kan nedlægge veto mod at bygge vildsvinehegnet gennem Kollund skov. Som byrådspolitiker i Flensborg har Rasmus opfordret til at gøre det The goes to the end. Vildsvinehegnet er populistisk symbolpolitik og ødelægger naturen. Fra den danske side af grænsen ærgrer Peter sig over at regeringen poster 79,5 mio. kroner i et projekt, der skader naturen og Danmarks omdømme. 

Når det overhovedet kom til kampe ved Dybbøl i 1864, var det fordi den danske hærchef, general de Meza, forinden havde opgivet Dannevirke i den korrekte opfattelse, at stillingen ikke kunne holdes. Det blev han afskediget for, fordi regeringen ikke kunne leve med prestigetabet i tilbagetoget fra det mytiske grænseforsvar. Vi håber, at den nuværende regering vil indse, at vildsvinehegnet er mindst lige så håbløst: Det holder ikke vildsvin ude, men skader blot naturen i en symbolsk betryggelse.

Vi vil arbejde lokalt såvel som på europæisk plan for at styrke naturen og samarbejdet på tværs af grænsen. Det kræver, at man opgiver besættelsen af et Dannevirke. 

Peter Westermann

Født i 1985. Medlem af Regionsrådet i Hovedstaden. Tidl. medlem af Folketinget og næstformand for SF. Arbejder som højskolelærer. I europaparlamentet vil jeg arbejde for 3 mærkesager: 1. Stop spekulanterne, beskat giganterne 2. Kloden kalder – klimaet kræver hurtig handling 3. Forebyg flygtningekriser Læs mere på www.peterwestermann.dk

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar