23. september, 2019

Radikal Ungdom: Vi vil have Europas Forenede Stater

Tags:

Del
Radikal Ungdom: Vi vil have Europas Forenede Stater

Budskabet var ikke til at tage fejl af, da Lukas Lunøe, formand for Radikal Ungdom, den 13. september havde et længere indlæg i Politiken under overskriften “Vi vil have Europas Forenede Stater” 드라마 모래시계 다운로드. Heri gjorde han det klart, at de unge radikale fortsat er betagede af tanken om et føderalt Europa, hvor de europæiske lande bliver delstater i et samlet Europa 하와이언 레시피 다운로드.

Den følgende weekend gentog landsformanden så budskabet fra talerstolen på Det Radikale Venstres årsmøde i Nyborg, hvor det radikale bagland mødtes med landsorganisationen og Folketingsgruppen for at slå den politiske retning an Taken 3 download. Lukas Lunøe er med egne ord “bekymret” for demokratiets fremtid:

Den frie verdens leder [Donald Trump red.] er en patologisk løgner, der konsekvent bryder med de værdier, vi har kæmpet for i den vestlige verden de sidste 50 år 말달리자 다운로드. Boris Johnson er ved at nedsmelte det britiske politiske system, fordi han vil være premierminister på baggrund af at køre store, røde busser med store, røde løgne om EU gennem Londons gader Ultraviewer download. Det er simpelthen for galt. Det holder ikke en meter.“ sagde den radikale ungdomsformand blandt andet på årsmødet.

Lukas Lunøe, formanden for Radikal Ungdom, har de sidste par uger slået til lyds for Europas Forenede Stater 프리즌 아키텍트 한글판 다운로드.

Et værn for demokratiet?

I talen roste han Det Radikale Venstres ønske om at afskaffe Danmarks fire EU-forbehold, men han argumenterede ligeledes for, at det er på tide at tage skridtet videre og danne en europæisk føderalstat for at beskytte demokratiet:

Hvis vi ser til Ungarn, Polen og Tyrkiet, så kan vi se, at demokratiet er mere under pres, end det plejede at være Logan Mobile. Jeg håber virkelig, at der snart er en voksen, der vil tage noget ansvar. For jeg tror på, at hvis vi skal værne om vores demokrati, så har vi brug for et stærkere EU Youtube 1440p.“ sagde Lukas Lunøe og fortsatte:

I Radikal Ungdom mener vi, at vi skal have EU´s Forenede Stater. For vi kan ikke stå op imod Trump, Kina eller Putin eller på nogen tænkelige måder kæmpe for vores demokratiske rettigheder, hvis vi ikke ender med at være en føderalstat i landet Europa 스피킹맥스 다운로드.“

Skepsis

Det var dog ikke alle på årsmødet, der fandt anledning til at klappe af formaningen om at danne et føderalt Europa 구글 플레이 무비 다운로드. Også blandt de fleste øvrige politiske ungdomsorganisationer er der stor skepsis over for de ungradikales forslag om et føderalt Europa. Blandt andet har Dansk Folkepartis Ungdom markeret sig som direkte modstandere af det europæiske samarbejde. Heller ikke hos Venstres Ungdom og Danmarks Socialdemokratiske Ungdom er der ifølge deres hjemmesider tilslutning til at danne et føderalt Europa.

End ikke moderpartiet, Det Radikale Venstre, har meldt sig parate til at bakke op om Europas Forenede Stater. Landsmødet forkastede Radikal Ungdoms forslag, da blandt andet Morten Østergaard talte imod. Dog støttede Karen Melchior (MEP) op om forslaget.

Foto: Lukas Lunøe

Mads Hvidbjerg

Student i AOF's EU-oplysning. Studerer desuden jura på Københavns Universitet og er politisk aktiv i min fritid.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar