4. maj, 2020

Slå en grøn streg over gammel gæld

Tags:

Del
Slå en grøn streg over gammel gæld

Af Jan Kristoffersen

Spørgsmålet dukker op hver eneste gang verden og EU er i krise, selvom det splitter meget mere end det samler eocs 다운로드. Fælles hæftelse for ny gæld. Euro-obligationer, grønne obligationer, corona-obligationer. Alt sammen forskellige ord for, at alle hæfter for gælden. 

Jeg forstår godt ønskerne og argumenterne for og imod en euro-obligation Student Affairs Department. I Sydeuropa synes man, at Tysklands eksport nyder lidt for godt af euroen, imens Sydeuropa betaler prisen, fordi de ikke kan devaluere. Omvendt har Sydeuropa nydt godt af lav rente, som er formøblet af mere eller mindre korrupte politikere tag. Hvorfor skal mere ansvarlige lande risikere at hæfte for sådan en adfærd?

Når fronterne står så skarpt på dette område – er det måske på tide, at man lader være med at fokusere på hvem der skal hæfte for gælden 켄시 게임 다운로드. Måske skal man lade være med at stifte mere gæld, før der er styr på den gamle? Måske skal man bare indse, at verden ikke har brug for mere gæld 엑셀 애드인 다운로드.

Jeg kommer fra forretningsverdenen, og hvis et selskab er nødlidende og værd at redde, går du i gang med en rekonstruktion af gælden. Og sådan en rekonstruktion starter næsten altid med, at dem der har penge til gode må tage et tab og skrive ned på gælden Først derefter kan der eventuelt komme nye penge ind. 

En gældseftergivelse vil være en langt bedre hjælp og investering i de gældstyngede lande. Det vil lette rentebyrden, give frisk luft og langt bedre mulighed for at investere i grønne arbejdspladser og et solidt velfærdsgulv. En euro-obligation vil bare skabe mere gæld, og den fælles hæftelse er i øjeblikket politisk uspiselig for mange EU-lande. 

En fælles gældseftergivelse vil være nemmere at forstå, acceptere og komme videre fra, og den vil være første skridt ud af gældsfælden, og i retningen mod en bæredygtig økonomisk politik. 

Jan Kristoffersen er medlem af bestyrelsen for Alternativet i København og var opstillet til Europaparlamentsvalget i 2019.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar