10. marts, 2017

The European: Frans Timmermans

Tags: , , , , ,

Del
The European: Frans Timmermans

Den hollandske socialdemokrat Frans Timmermans har været soldat, arbejdet i det hollandske udenrigsministerium og har været udsendt som diplomat inden han kom hjem til hollandsk politik og i 2012 blev udenrigsminister. Timmermans taler flydende tysk, engelsk, fransk, italiensk, russisk udover naturligvis hollandsk, og i 2014 blev han vicepræsident i Europa-Kommissionen. Det er der nu kommet en spændende dokumentarfilm ud af.

Det er den hollandske instruktør Dirk-Jan Roeleven, der har lavet filmen: ‘The European’ som er et behind-the-scenes portræt af Frans Timmermans. Filmskaberen Dirk-Jan Roeleven følger ham i knap to år, fra han bliver udpeget som Vicepræsident for Europa-Kommisionen i 2014 og hele vejen til Brexit-afstemningen. Som han er filmet der i taxaer, flyvere og dystre hotelværelser, taler han åbent og ærligt om sin egen selvsikkerhed og de kvaliteter, der kræves for en god diplomat.

Om CPH:DOX:
Siden 2003 er CPH:DOX vokset til at være en af verdens førende dokumentarfilmfestivaler med en programprofil, der krydser kulturelle, politiske og kunstneriske grænser og lukker virkeligheden såvel som forskellige kunstformer som musik og performance ind i biografen. Festivalen tiltrækker stor interesse fra både nationale og store internationale medier. CPH:DOX filmfestival foregår fra d. 16.-26. marts. Se hele programmet på CPH:DOX.

Lars Gaardhøj

Forbundskonsulent i AOF Danmark med ansvar for bl.a. EU oplysning og nordisk samarbejde. Uddannet samtidshistoriker. Politisk aktiv som medlem af Regionsrådet i Hovedstaden for Socialdemokratiet. Bor i København, 45, gift med Stine og har 3 børn.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar