1. oktober, 2020

Topmøde: EU’s rolle i verden på dagsordenen

Tags:

Del
Topmøde: EU’s rolle i verden på dagsordenen

Torsdag den 1. oktober og fredag den 2. oktober er EU’s stats- og regeringschefer indkaldt til møde i Bruxelles i Det Europæiske Råd. Det er første gang siden de langstrakte budgetforhandlinger i slutningen af juli, at de 27 regeringsledere mødes fysisk i Bruxelles 니드포스피드 라이벌 다운로드.

Formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, har varslet, at topmødet særligt vil kredse om EU’s rolle i verden, og at statslederne heriblandt skal drøfte aktuelle kriser i Europa og resten af verden php eclipse 다운로드.

Når Mette Frederiksen og kollegaerne ankommer til Bruxelles torsdag eftermiddag klokken 15.00, vil den første del af mødet dreje sig om EU’s forhold til Kina 뉴이스트 여보세요 다운로드. Den 14. september blev der afholdt topmøde mellem EU’s ledere og Kina, og Charles Michel og Ursula von der Leyen vil formentlig opdatere statslederne om topmødet Pebook app.

Derefter skal statslederne drøfte tre af de varmeste og mest presserende internationale konflikter, nemlig situationen i Hviderusland, forgiftningen af den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj og krigen mellem Aserbajdsjan og Armenien om området Nagorno-Karabakh, der netop er blusset op på ny Zengo.

Under aftensmaden skal statslederne vende EU’s forhold til Tyrkiet og situationen i det østlige middelhav. Debatten om Tyrkiet og sikkerhed i det østlige middelhav er kommet højt på dagsordenen, efter Cypern i forrige uge nægtede at indføre EU-sanktioner mod Hviderusland, før EU intervenerer i konflikten mellem Cypern og Tyrkiet.

Fredag morgen inviterer Charles Michel til en diskussion om det indre marked, industripolitik og digitalisering, og til slut vil EU-ledelsen briefe statslederne om de igangværende Brexitforhandlinger med Storbritannien.

Foto: EU2017EE Estonian Presidency / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0) (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tallinn_Digital_Summit.Arrivals_Charles_Michel(37358275282).jpg) – No changes made.

Mads Hvidbjerg

Student i AOF's EU-oplysning. Studerer desuden jura på Københavns Universitet og er politisk aktiv i min fritid.

  1. Pingback: EU klar til sanktioner mod Hviderusland efter heftig debat på topmøde |

    […] Charles Michel, havde forberedt en omfangsrig dagsorden for mødet, som du kan læse mere om her: http://europa-debat.dk/topmoede-eus-rolle-i-verden-paa-dagsordenen/ nba2k19 […]

Skriv en kommentar