28. marts, 2017

Tusk vs. Kaczyński – Den endeløse boksekamp?

Tags: , , , ,

Del
Tusk vs. Kaczyński – Den endeløse boksekamp?

Donald Tusk blev for tre uger siden genvalgt som formand for det Europæiske Råd. Dette skete med 27 stemmer for, 1 imod – Tusks fædreland, Polen 니드포스피드 다운로드. Dette besynderlige resultat er udtryk for endnu en omgang i den endeløse boksekamp mellem den tidligere polske præsident Donald Tusk i det ene ringhjørne, og leder af det nuværende regeringsparti, Lov og Retfærdighedspartiet, Jarosław Kaczyński i det andet 현재 이파일을 보거나 다운로드.

Af Stud. mag. Natasja Lautrup

Striden mellem de to, som primært består af Kaczyńskis beskyldninger mod Tusk, har sine rødder tilbage i 2010, hvor det polske præsidentfly forulykkede under landingen på vej til mindehøjtidelighed for ofrene i Katyń next font. Ifølge beskyldningerne skulle Tusk ikke blot have dækket over årsagerne til styrtet, men være direkte involveret i ulykken. Han skulle i den forbindelse, ifølge Kaczyński, være under påvirkning fra Rusland og nu ved genvalget som Formand for det Europæiske Råd være Tysklands mand 카이스트 소프트웨어 다운로드. Den nyeste anklage lyder ifølge avisen Rzeczpospolita, at han nu også skulle have forbindelser med russisk efterretningstjeneste, hvorfor han blev indkaldt til vidneafhøring i Warszawa 15 Magnetic song download. marts. Tusk valgte dog ikke at rejse til Warszawa. Beskyldningerne løber snart så stærkt, at det kan være svært at følge med.

Historien spøger i polsk politik
Polen har en lang lidelseshistorie klemt mellem Tyskland, Rusland og tidligere Østrig-Ungarn first of the seven sins. Det er Lov og Retfærdighedspartiet absolut opmærksomme på. Tusk beskrives som russisk spion, i lommen på Tyskland og gamblende storkapitalist. Og hver den 10 조작된 도시 다운로드. i måneden demonstrerer Lov og Retfærdighedspartiets støtter i Warszawa for en ny uvildig undersøgelse af Smolensk ulykken, da de ikke kan forestille sig andet, end at den onde Russiske Bjørn Vladimir Putin måtte være involveret 탈모르파티 mp3 다운로드. Skulle det så ikke være slemt nok, om Tusk havde indgået en studehandel med Putin, må det nu stå tydeligt for enhver at Tusk er i lommen på Tyskland, hvorved han sætter Polen i en pine mellem de to lande – En situation lig 1930’ernes Polen, som bekendt endte med statens undergang, da Polen blev delt mellem Hitler og Stalin 스케치업 2018 무료 다운로드.

Netop denne del af Polens historie er vigtig for regeringspartiet. Således er oprettet en historisk afdeling under udenrigsministeriet, og udover kulturafdelingerne under Polens ambassader, hvis opgave er at udbrede kendskabet til Polens historie Download Cadviewer. Herunder først og fremmest KZ-lejre ikke var polske, men tyske – ikke nazistiske, tyske. I samme linje er der forbud mod udtalelser om samme, hvor strafferammen lyder på op til 5 års fængsel. Den overordnede historiepolitiske linje, er for Lov og Retfærdighedspartiet: Polen fremfor alt. Hvorfor det nyåbnede Anden Verdenskrigsmuseum i Gdańsk, inden åbningen, fik frataget en større statsbevilling, da de ønskede at museet skulle give et billede af krigen fra hele verden – ikke blot fortælle den polske historie. Dette blev også til personlige beskyldninger mod stedets direktør, der dog ser ud til at have reddet skindet grundet åbningsweekendens enorme besøgstal. Kulturministeren har, da for en stund, opgivet hans udskiftning.

At Kaczyński hænger sig i fortiden, rammer ikke kun Tusk, men også tidligere præsident og modtager af Nobels Fredspris Lech Wałęsa. De to Kaczyński brødre (hvoraf det var broderen Lech, der som Polens præsident, styrtede og dræbtes med flyet i Smolensk) ragede uklar med Wałęsa, hvorefter han fyrede dem, efter flere års samarbejde i Solidarność bevægelsen. Dette gamle had fik nyt skyts, da Instituttet for National Erindring (IPN) kom i besiddelse af de dokumenter, som kunne bekræfte Kaczyńskis årlange beskyldninger, om at Wałęsa arbejdede for KGB under navnet ”Bolek”.

Mens vi venter på næste omgang
Noget kunne dog tyde på, at Lov og Retfærdighedspartiet og Kaczyński er løbet tør for beskyldninger mod Tusk. De nye beskyldninger om formandsvalget til Europæisk råd handler i hvert fald om forfalskning af valget, og ikke Tusks ondskab. Om dette blot er opvarmningen til en ny omgang fra Kaczyńskis ringhjørne vil tiden vise. Jeg selv tvivler på, at det ikke skulle lykkedes Kaczyński at finde på en ny spændende historie.

NatasjaLautrup

Natasja Lautrup, 28 år, Kandidatstuderende i Historie og studentermedhjælper ved Center for Koldkrigsstudier. P.t. på udenlandsophold i Warszawa.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar