19. april, 2019

Ugens skjulte sejr i Strasbourg

Tags: , , , , ,

Del
Ugens skjulte sejr i Strasbourg

Påsken regnes af mange som den vigtigste kristne højtid. Det er en tid, som samler mange af os om traditioner, som har holdt gennem mange generationer 아파치 톰캣 7 다운로드. Derfor er der også mange danskere og europæere, som bruger påskeugen på at kigge omkring 2.000 år tilbage i tiden. Ser vi på den seneste uges begivenheder i europæisk politik, er der dog i disse påskedage også truffet beslutninger, som i den grad giver os grund til at kigge flere år fremad 잡코리아 다운로드. For onsdag i denne uge stemte Europa-Parlamentet i Strasbourg for at styrke EU’s forskningspolitik – det såkaldte Horizon Europe. Selvom det ikke har været en kioskbasker i danske medier, er det en vigtig beslutning, som lægger sporene for fremtidens Europa hwp viewer.

Flere analyser viser nemlig, at lande som Kina, USA, Japan og Sydkorea bruger en væsentlig større del af deres pengepose på forskning, end EU-landene gør ppt font. Det har en stor betydning, som også rækker udover de små forskningslokaler på vores universiteter. Der er nemlig helt afgørende for virksomheder og ansatte i Europa, at vi holder trit med resten af verden, når det kommer til forskningspolitikken 사운드 블라스터 g1 드라이버 다운로드. Vi lever i en tid, hvor teknologi, robotter og kunstig intelligens er ét af de allervigtigste konkurrenceparametre, hvis man skal holde produktion og arbejdspladser på europæiske hænder i fremtiden 며느리 다운로드. Derfor ser vi også, at netop disse områder har haft topprioritet flere steder i verden. Den kinesiske plan ”Made in China 2025” udpeger endda helt specifikke sektorer, hvor Kina gennem massiv statsstøtte og støtte til forskning vil blive verdensførende inden for få år KakaoTalk pc Mac. De færreste i Europa går nok ind for, at vi bare skal kopiere den kinesiske model med statsejede virksomheder og statspenge, som pumpes massivt ind i udvalgte virksomheder 그림자 자국 다운로드.

Derfor har både lønmodtagere og arbejdsgivere i Europa gennem længere tid efterlyst en stærkere fælleseuropæisk indsats for at styrke forskningspolitikken som det europæiske svar på de globale udfordringer 와우 디테일스 다운로드. Og her er EU godt i gang med at tage syvmileskridt. 100 milliarder euro bliver øremærket til Horizon Europe mellem 2021 og 2027. Det er en rigtig god start, som kan være med til at holde trit med vores globale konkurrenter oven cloud. I Dansk Metal har vi selv som ét af vores 10 EU-forslag anbefalet at gøre Horizon Europe stærkere. Vi ved nemlig, at det kan være med til at holde arbejdspladser på danske og europæiske hænder i fremtiden. Det vil i den grad være en gevinst for industriens ansatte. Stod det til os, måtte man gerne bruge en endnu større del af EU-kagen på forskning.

Med andre ord har påskeugen bragt det, man kan kalde en skjult sejr i Strasbourg. Forhåbentlig kommer det til at lægge sporene for, at Europa står stærkere i verden – og at europæiske arbejdspladser bliver mere konkurrencedygtige i fremtiden. Det er der god grund til at bakke op om.

Foto: Dansk Metal

  1. Helt enig i at forskning er vigtig for jobskabelsen. Og hvad mange ikke ved, er Danmark utrolig dygtig til at hente midler hjem fra ikke mindst Horizon2020. Vi har i Region Hovedstaden i årevis haft et kontor netop til dette formål, for netop hospitaler og universiteter har rigtig meget forskning, der støttes af EU og som i sidste ende ender med bedre behandling og jobs i den danske Lifesciense- og Medicobranche. Copenhagen EU Office finansieres af Region Hovedstaden og Sjælland samt de mange kommuner øst for Storebælt.

Skriv en kommentar