13. september, 2016

Valggyser i Berlin

Tags: , , ,

Del
Valggyser i Berlin

Den 18. september er der så valg i Berlin, og det kan godt gå hen og rykke lidt rundt på det hele. Udover at valget kan synes at være lidt af et cirkus, med partier der slår sig på alt fra økologisk-anarkisme til dyrerettigheder, og til det satiriske Die Partei, som kom i stormvejr med deres valgplakat hvor der stod: “Hier könnte ein Nazi hängen”, der på dansk betyder her kunne der hænge en nazist 열린명조 다운로드. Plakaten er rettet mod NPD, som fylder gadebilledet med plakater hvor der står “Geld für die Oma, statt Sinti und Roma” (Penge til bedstemor, i stedet for til sintier og romaer) java image.

Traditionelt er det dog ikke disse små partier der spiller den store rolle, men de etablerede partier. Berlin er også en rød by, meget rød endda 윈도우 10 수동 다운로드! Som det ser ud nu, har Die Linke 19 pladser, Die Grüne 29, SPD 46. CDU har 39 pladser, mens protestpartiet Piraten har 15 mandater. Spørgsmålet er bare bare, hvordan den balance fordeler sig hvis AfD bliver valgt ind 경제 세미나 다운로드.

Kigger man lidt på meningsmålingerne, kan det godt komme til at se ganske interessant ud for Berlin. Ifølge den seneste meningsmåling står AfD til at få 10% af stemmerne, og de står ifølge Handelsblatt primært til at få dem fra de Østtyske områder, som paradoksalt nok ellers har været en bastion for Die Linke 웹상의 이미지 다운로드. Derudover er der selvfølgelig også spørgsmålet om hvor mange utilfredse SPD- og CDU-vælgere der vil stemme på Alternative für Deutschland. Det har været gennemgående at mange har valgt AfD i protest over Merkels flygtningepolitik, og i Mecklenburg-Vorpommern, hvor Merkel stiller op, fik de sneget sig op på over 20% af stemmerne 피노키오 더빙 다운로드.

Kommer det til at betyde noget for bystyret i Berlin? Det korte svar er nej, det kommer det ikke til, for AfD kommer ikke til at få indflydelse, dertil er Berlin for rødt 윈도우7 한글 다운로드. Hvis noget kommer til at gøre sig gældende her, er det de mange skandaler som bystyret har siddende på sig, hvortil den største må siges at være lufthavnen, som endnu ikke er klar til åbning, selvom den skulle have været det for efterhånden mange år siden 앨범 커버 다운로드. Det kan dog godt komme til at betyde noget landspolitisk, hvis CDU går for langt tilbage, da utilfredse kræfter for alvor rykker på sig i partiet, og så bliver det spændende for hvad der sker, for vil Merkel reelt blive væltet Rainbow 6?

Svaret er meget broget. På den ene side er der ikke rigtig noget alternativ, Horst Seehofer er alt andet lige næppe en samlende figur som kan blive kanslerkandidat, han er ligefrem mere upopulær end Merkel ifølge en undersøgelse fra juli måned, som i øvrigt kårer udenrigsministeren, Frank-Walter Steinmeier som den mest populære med 75% opbakning free martial arts novel. I SPD er det, på trods af Steinmeiers popularitet også svært at få øje på en oplagt kanslerkandidat som kan slå Merkel af pinden, selvom Sigmar Gabriel, der leder SPD, fik en masse omtale, til dels positiv, for at have givet langemanden til en flok nynazister der protesterede. Onde tunger påstår at man ikke kan finde en kanslerkandidat fra SPD fordi Sigmar Gabriel skygger for dem, men sandheden er at SPD er i krise, og at det hersker rådvildhed blandt medlemmerne.

Det bliver med andre ord, meget spændende at følge tysk politik i efteråret.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar