20. september, 2018

Vi forhandler ikke med en revolver for panden!

Tags: , , ,

Del
Vi forhandler ikke med en revolver for panden!

“Vi forhandler ikke med en revolver for panden!”. Sådan vil en fornuftig forhandler sige, når modparten trækker en revolver i en hvilken som helst forhandling 컬투 쇼 다운로드. Så vil den fornuftige forhandler træde ud af lokalet og overveje mulighederne.

Lige nu tillader vi vores banker at blive så store, at de ikke bare kan true med revolvere srook. Vi tillader dem faktisk at blive finansielle atombomber, og hvis du er en fornuftig forhandler og modparten truer med at sprænge en finansiel atombombe, træder du ud af lokalet, overvejer dine muligheder, og bagefter gør du som der bliver sagt 데드 스페이스 다운로드. Spørg Lene Espersen om det.

Det er kommet frem, at Danske Bank har været involveret i hvidvask, og nu går sagen så sin stille gang med hvidvask ved håndvasken 니드포스피드 카본 다운로드.

I sidste uge blev en lille københavnsk andelskasse lukket ned fordi der var mistanke om hvidvask. Andelskassens balance var på omkring en halv milliard, og til sammenligning går rygterne på et tusinder milliarder i pengestrømme, når vi taler Danske Bank 쉬운성경 mp3 다운로드.

Der er forskel på lille og stor – og det er slemt nok – men det er bare himmelråbende dårligt købmandskab, at samfundet tillader vores banker at blive så store, at de kan tage hele samfundet som gidsel I’m singing with Pororo 3 download.

Der er kun én ting, der gør noget ved problemets rod. Der skal være en grænse for, hvor stor bankens balance må være. Glass Steagall gør noget, men ikke nok, og en skat på finansielle transaktioner løser ikke noget i forhold til den næste finanskrise 핀터레스트 보드 다운로드.

Der arbejdes stadig på en EU-bankunion, og motiver og hensigter er uden tvivl fornuftige nok. EU-bankunionen løser bare ikke problemet. Tværtimod – så arbejder det foreslåede regelsæt ikke med at nedruste og afvikle de finansielle atombomber Greek Tragedy. Regelsættet accepterer simpelthen eksistensen og indfører et fælles tilsyn og en fælles redningskasse der skal træde til, hvis Credit Agricole eller Deutsche Bank krakker Download The Bible.

Der er ingen tvivl om, at der skal gøres noget inden den næste finanskrise, og at det også skal ske på EU-plan. Men det skal ikke handle om fælles tilsyn og fælleskasse 매튜 헨리 주석 다운로드. Det skal handle om, at bankerne ikke må være større end medlemsstaterne. For det bliver aldrig godt at forhandle med en revolver for panden.

Indlægget er skrevet af Jan Kristoffersen, kandidat for Alternativet til europaparlamentsvalget i 2019, og det kommende folketingsvalg. 

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar