12. december, 2016

Boganmeldelse: Vores Europa – rejsefortællinger om de nye europæere

Tags: , , ,

Del
Boganmeldelse: Vores Europa – rejsefortællinger om de nye europæere

Er du interesseret i Europa og de strømninger, der rører sig i Europa i disse år? Så er bogen “Vores Europa – rejsefortællinger om de nye europæere” absolut et godt sted at starte 에베레스트 다운로드.

5-stjernerAfmeldt af Lars Gaardhøj – forbundskonsulent i AOF Danmark

Elena Askløf og Peter Laugesen tog ikke den slagne gang fra gymnasiet og søgte ind på en uddannelse elementary math textbooks. Nej, de to unge mennesker tog på opdagelse i Europa, hvor de på flere rejser har besøgt de fleste lande i Europa, hvor de har opsøgt andre unge, boet hos dem, interviewet dem og formidlet de unge europæeres drømme, håb, frustrationer og forestillinger om Europa alfafile 프리미엄 다운로드.

Det er der nu kommet en meget læseværdig bog ud af, hvor du som læser kommer med rundt i Europas mange spændende hjørner.

Du møder unge sydeuropæere, der fortæller om deres oplevelse af at bo i et land fanget i økonomisk krise, hvor udsigten til uddannelse og job er ringe og lykken måske er at rejse til et andet land Download your 100th love subtitles? Du møder unge, der er frustrerede over de gamle politiske partier, og derfor engagerer sig i nye fællesskaber både på venstre- og højrefløjen, som vil gøre tingene på en anden måde Jin Air app. Du møder unge, der føler, at Europa er truet af indvandring, flygtninge og homoseksualitet. Du møder unge på Balkan, der har oplevet deres land blive revet fra hinanden af krig og nu bor på kanten af Europa, og du møder unge afrikanere, der ser Europa som chancen for et godt liv væk fra fattigdom, sult og borgerkrig new hymn ppt. Og du møder unge nordeuropæere med de mange muligheder, de mange forventninger og problemer med at finde meningen med friheden. Du møder også unge, der hjælper flygtninge på vej mod fred og frihed i Europa 더존icube 다운로드.

Elena og Peter rammer dermed direkte ned i mange af de strømninger og konflikter, vi oplever i disse år i Europa, hvor krise, indvandring og opbrud udfordrer det europæiske sammenhold og Europas institutioner, som vi kender dem naver tvcast videos. Forfatterne giver ikke et færdigt bud på hvordan det rigtige europæiske samarbejde ser ud, nej, deres mission er, at lade de unge komme til orde og mane til eftertanke og reflektion, for som de selv skriver i indledningen:

”Europas fremtid er vores, hvis vi vil have den, men hvis vi ikke engagerer os, bliver Europas fremtid defineret af andre.”

Bogen er velskrevet, og det er en stor styrke, at de to forfattere bruger meget af sig selv, herunder også at skrive om deres egne reflektioner, tvivl og deres egen rejse som mennesker, som også fører dem sammen først som venner og siden som ægtepar Download Alice movie from Wonderland. Det handler om at bruge rejsen til at blive klogere på Europa og træffe bedre beslutninger. Efter at have læst bogen er det klart, at der opbrud og frustration blandt Europas unge, men det er også klart, at der er unge, der vil forandring og har mod på Europa a tag 다운로드.

Jeg giver bogen 5 stjerner ud af seks mulige. Læs den og bliv klogere på Europa og Europas unge. Du kan købes den hos Bog&ide eller hos saxo.com.

 

larsgaardhojpasfotoLars Gaardhøj (f.1974), Forbundskonsulent for AOF Danmark med ansvar for EU oplysning og debat. AOF har de seneste år samarbejdet med Elena Askløf og Peter Laugesen om foredrag rundt i landet. Elena og Peter vil også i 2017 komme rundt i landet hos AOF.

Lars Gaardhøj

Forbundskonsulent i AOF Danmark med ansvar for bl.a. EU oplysning og nordisk samarbejde. Uddannet samtidshistoriker. Politisk aktiv som medlem af Regionsrådet i Hovedstaden for Socialdemokratiet. Bor i København, 45, gift med Stine og har 3 børn.

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar